.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
70 gram
Parelgerst
(Bevat Gluten)
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Tomaat
125 gram
Cherrytomaten in blik
⅓ stuk(s)
Komkommer
5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
100 gram
Gekruid kipgehakt
½ tl
Piri-pirikruiden
30 gram
Mesclun
10 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
¼ stuk(s)
Groentebouillonblokje
½ el
Olijfolie
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Breng 225 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel en weeg 70 g parelgerst per persoon af. Los 1/4 groentebouillonblokje per persoon op in het kokende water, voeg de parelgerst toe en kook de parelgerst, afgedekt, in 23-25 minuten gaar. Roer regelmatig goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen. Giet daarna als het nodig is af.
Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaten in blokjes en halveer de cherrytomaten. Snijd de komkommer in blokjes. Haal de blaadjes van de bladpeterselie en snijd fijn. Snijd ook de takjes fijn en voeg ze toe aan de kokende parelgerst. Bewaar de blaadjes apart.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op gemiddeld vuur. Voeg het kipgehakt toe en bak in 3 minuten los op middelhoog vuur. Voeg de cherrytomaten, de tomatenblokjes en de piri-pirikruiden toe en bak nog 7 - 8 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de mesclun en de komkommer toe aan een saladekom. Meng met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon, 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout.
Voeg de parelgerst en het grootste deel van de peterselie toe aan de wok of hapjespan, breng verder op smaak met peper en zout en verhit nog 1 - 2 minuten.
Verdeel de parelgerst over de borden en garneer met de belegen kaas en overige peterselie. Serveer met de salade.