Risotto van parelgerst met kipgehakt en tomaat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Risotto van parelgerst met kipgehakt en tomaat

Risotto van parelgerst met kipgehakt en tomaat

met piri-pirikruiden en verse peterselie

.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

70 gram

Parelgerst

(Bevat Gluten)

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Tomaat

125 gram

Cherrytomaten in blik

⅓ stuk(s)

Komkommer

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

100 gram

Gekruid kipgehakt

½ tl

Piri-pirikruiden

30 gram

Mesclun

10 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2805 kJ
Energie (kcal)671 kcal
Vetten28 g
waarvan verzadigd6.7 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers14.4 g
Vezels10 g
Eiwitten31 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok
Saladekom

Instructies

Parelgerst koken
1

Breng 225 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel en weeg 70 g parelgerst per persoon af. Los 1/4 groentebouillonblokje per persoon op in het kokende water, voeg de parelgerst toe en kook de parelgerst, afgedekt, in 23-25 minuten gaar. Roer regelmatig goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen. Giet daarna als het nodig is af.

Snijden
2

Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaten in blokjes en halveer de cherrytomaten. Snijd de komkommer in blokjes. Haal de blaadjes van de bladpeterselie en snijd fijn. Snijd ook de takjes fijn en voeg ze toe aan de kokende parelgerst. Bewaar de blaadjes apart.

Bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op gemiddeld vuur. Voeg het kipgehakt toe en bak in 3 minuten los op middelhoog vuur. Voeg de cherrytomaten, de tomatenblokjes en de piri-pirikruiden toe en bak nog 7 - 8 minuten op middelhoog vuur.

Salade maken
4

Voeg de mesclun en de komkommer toe aan een saladekom. Meng met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon, 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout.

Samenvoegen
5

Voeg de parelgerst en het grootste deel van de peterselie toe aan de wok of hapjespan, breng verder op smaak met peper en zout en verhit nog 1 - 2 minuten.

Serveren
6

Verdeel de parelgerst over de borden en garneer met de belegen kaas en overige peterselie. Serveer met de salade.