Risotto van parelgerst met kipgehakt en tomaat
Risotto van parelgerst met kipgehakt en tomaat

Risotto van parelgerst met kipgehakt en tomaat

met piri-pirikruiden en verse peterselie

.

Allergens:
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

70 g

Parelgerst

(Contains Gluten)

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

1 unit

Tomaat

125 g

Cherrytomaten in blik

⅓ unit

Komkommer

5 g

Verse bladpeterselie

(May be present Celery)

100 g

Gekruid kipgehakt

½ teaspoon

Piri-pirikruiden

30 g

Mesclun

10 g

Geraspte belegen kaas

(Contains Milk)

Not included in your delivery

¼ unit

Groentebouillonblokje

½ tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2805 kJ
Calories671 kcal
Fat28 g
Saturated Fat6.7 g
Carbohydrate70 g
Sugar14.4 g
Dietary Fiber10 g
Protein31 g
Salt1.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Wok
Salad Bowl

Cooking Steps

Parelgerst koken
1

Breng 225 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel en weeg 70 g parelgerst per persoon af. Los 1/4 groentebouillonblokje per persoon op in het kokende water, voeg de parelgerst toe en kook de parelgerst, afgedekt, in 23-25 minuten gaar. Roer regelmatig goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen. Giet daarna als het nodig is af.

Snijden
2

Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaten in blokjes en halveer de cherrytomaten. Snijd de komkommer in blokjes. Haal de blaadjes van de bladpeterselie en snijd fijn. Snijd ook de takjes fijn en voeg ze toe aan de kokende parelgerst. Bewaar de blaadjes apart.

Bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op gemiddeld vuur. Voeg het kipgehakt toe en bak in 3 minuten los op middelhoog vuur. Voeg de cherrytomaten, de tomatenblokjes en de piri-pirikruiden toe en bak nog 7 - 8 minuten op middelhoog vuur.

Salade maken
4

Voeg de mesclun en de komkommer toe aan een saladekom. Meng met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon, 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout.

Samenvoegen
5

Voeg de parelgerst en het grootste deel van de peterselie toe aan de wok of hapjespan, breng verder op smaak met peper en zout en verhit nog 1 - 2 minuten.

Serveren
6

Verdeel de parelgerst over de borden en garneer met de belegen kaas en overige peterselie. Serveer met de salade.