.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
70 g
Parelgerst
(Contains Gluten)
½ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
1 unit
Tomaat
125 g
Cherrytomaten in blik
⅓ unit
Komkommer
5 g
Verse bladpeterselie
(May be present Celery)
100 g
Gekruid kipgehakt
½ teaspoon
Piri-pirikruiden
30 g
Mesclun
10 g
Geraspte belegen kaas
(Contains Milk)
¼ unit
Groentebouillonblokje
½ tablespoon
Olijfolie
1 teaspoon
Zwarte balsamicoazijn
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Breng 225 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel en weeg 70 g parelgerst per persoon af. Los 1/4 groentebouillonblokje per persoon op in het kokende water, voeg de parelgerst toe en kook de parelgerst, afgedekt, in 23-25 minuten gaar. Roer regelmatig goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen. Giet daarna als het nodig is af.
Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaten in blokjes en halveer de cherrytomaten. Snijd de komkommer in blokjes. Haal de blaadjes van de bladpeterselie en snijd fijn. Snijd ook de takjes fijn en voeg ze toe aan de kokende parelgerst. Bewaar de blaadjes apart.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op gemiddeld vuur. Voeg het kipgehakt toe en bak in 3 minuten los op middelhoog vuur. Voeg de cherrytomaten, de tomatenblokjes en de piri-pirikruiden toe en bak nog 7 - 8 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de mesclun en de komkommer toe aan een saladekom. Meng met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon, 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout.
Voeg de parelgerst en het grootste deel van de peterselie toe aan de wok of hapjespan, breng verder op smaak met peper en zout en verhit nog 1 - 2 minuten.
Verdeel de parelgerst over de borden en garneer met de belegen kaas en overige peterselie. Serveer met de salade.