Met dit gerecht maak je een culinaire reis van India naar het Midden-Oosten. De specialiteiten van deze twee keukens, curry en couscous, vormen een verrassend succesvolle combinatie. Je hoeft niet lang in de keuken te staan – zo houd je meer tijd over voor andere dingen!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
100 gram
Sperziebonen
½ stuk(s)
Wortel
⅓ stuk(s)
Gele wortel
½ stuk(s)
Ui
100 gram
Kippendijreepjes
50 ml
Kokosmelk
25 gram
Rode currypasta
50 gram
Volkoren couscous
2.5 gram
Verse munt
(Kan bevatten Selderij)
25 gram
Magere yoghurt
½ el
Olijfolie
100 ml
Zoutarme groentebouillon
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Tip: Zie tip overige couscous en grote eter in fun facts
Tip: De couscous is gemaakt van volkorenmeel. Dit bevat in vergelijking met bloem veel meer vitamines en mineralen, waaronder 5 keer zoveel magnesium en vitamine B2, 4 keer zoveel ijzer, 3 keer.. zie ffact
Tip: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan behoud van een gezonde bloeddruk. En rijk aan ijzer en foliumzuur, belangrijke voedingsstoffen voor een energiek gevoel.