Met dit gerecht maak je een culinaire reis van India naar het Midden-Oosten. De specialiteiten van deze twee keukens, curry en couscous, vormen een verrassend succesvolle combinatie. Je hoeft niet lang in de keuken te staan – zo houd je meer tijd over voor andere dingen!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
100 g
Green beans
½ piece
Carrot
⅓ piece
Yellow carrot
½ piece
Onion
100 g
Chicken thigh strips
50 milliliters
Coconut milk
25 g
Red curry paste
50 g
Wholewheat couscous
2.5 g
Fresh mint
(May be present Celery)
25 g
Low-fat yogurt
½ tablespoon
Olive oil
100 milliliters
Low sodium vegetable stock
to taste
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
Tip: Zie tip overige couscous en grote eter in fun facts
Tip: De couscous is gemaakt van volkorenmeel. Dit bevat in vergelijking met bloem veel meer vitamines en mineralen, waaronder 5 keer zoveel magnesium en vitamine B2, 4 keer zoveel ijzer, 3 keer.. zie ffact
Tip: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan behoud van een gezonde bloeddruk. En rijk aan ijzer en foliumzuur, belangrijke voedingsstoffen voor een energiek gevoel.