Rode curry met volkoren couscous en kippendij
Rode curry met volkoren couscous en kippendij

Rode curry met volkoren couscous en kippendij

met frisse yoghurt en verse munt

Met dit gerecht maak je een culinaire reis van India naar het Midden-Oosten. De specialiteiten van deze twee keukens, curry en couscous, vormen een verrassend succesvolle combinatie. Je hoeft niet lang in de keuken te staan – zo houd je meer tijd over voor andere dingen!

Tags:
Family
One-Pot Dish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

100 g

Green beans

½ piece

Carrot

⅓ piece

Yellow carrot

½ piece

Onion

100 g

Chicken thigh strips

50 milliliters

Coconut milk

25 g

Red curry paste

50 g

Wholewheat couscous

2.5 g

Fresh mint

(May be present Celery)

25 g

Low-fat yogurt

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

100 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories318 kcal
Energy (kJ)1329 kJ
Fat17.4 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate14.2 g
Sugar11.9 g
Dietary Fiber9.5 g
Protein21.5 g
Salt0.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Saucepan
Casserole with Lid
Bowl

Cooking Steps

Snijden
1
  • Breng 100 ml water per persoon aan de kook in een steelpan en verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven.
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken.
  • Snijd de wortel in blokjes van 1 cm en de ui in dunne halve ringen.

Tip: Zie tip overige couscous en grote eter in fun facts

Curry koken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur. 
  • Roerbak de kippendijstukjes samen met de sperziebonen, peen en ui 3 - 4 minuten.
  • Voeg 50 ml kokosmelk per persoon en de currypasta toe aan de wok of hapjespan. Roer goed door en draai het vuur middelhoog.
  • Laat de curry, afgedekt, 6 – 10 minuten koken, of totdat de wortel en sperziebonen beetgaar zijn. Breng de curry op smaak met peper en zout.
Couscous wellen
3
  • Weeg de benodigde hoeveelheid couscous af.
  • Doe de couscous in een kom en voeg de bouillon toe. Laat, afgedekt, 10 minuten staan en roer daarna los met een vork. 
  • Snijd de blaadjes verse munt grof.

Tip: De couscous is gemaakt van volkorenmeel. Dit bevat in vergelijking met bloem veel meer vitamines en mineralen, waaronder 5 keer zoveel magnesium en vitamine B2, 4 keer zoveel ijzer, 3 keer.. zie ffact

Serveren
4
  • Verdeel de couscous over de borden. Schep de curry over de couscous. 
  • Garneer met de munt en de yoghurt. Breng eventueel verder op smaak met extra vierge olijfolie.

Tip: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan behoud van een gezonde bloeddruk. En rijk aan ijzer en foliumzuur, belangrijke voedingsstoffen voor een energiek gevoel.