Conchiglie met knapperige serranoham
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Conchiglie met knapperige serranoham

Conchiglie met knapperige serranoham

in rodepestosaus met geitenkaas en basilicum

Conchiglie wordt geprezen om zijn vorm - de pastaschelpjes vullen zich perfect met de saus en leveren zo smaakvolle hapjes op!

Labels:
Familie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Tomaat

90 gram

Conchiglie

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

2.5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

40 gram

Rode pesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten)

20 gram

Rucola

5 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Serranoham

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3667 kJ
Energie (kcal)876 kcal
Vetten48 g
waarvan verzadigd11.5 g
Koolhydraten77.7 g
waarvan suikers6.3 g
Vezels9.4 g
Eiwitten29.2 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok of hapjespan
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Snijden en koken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de conchiglie.
  • Snipper de ui en snijd de paprika en tomaat in blokjes.
  • Kook de conchiglie, afgedekt, in 14 - 16 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Groenten bakken
2
  • Leg de serranoham op een bakplaat met bakpapier en bak 8 - 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan op middellaag vuur en fruit de ui 2 minuten.
  • Voeg de paprika en tomaat toe en roerbak 5 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Salade bereiden
3
  • Voeg de conchiglie en de rode pesto toe aan de wok of hapjespan en verhit 1 minuut.
  • Maak in een saladekom een dressing van de zwarte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de rucola door de dressing.
Serveren
4
  • Verdeel de rucola over diepe borden.
  • Schep de conchiglie op de rucola en verkruimel de geitenkaas erboven.
  • Verkruimel de serranoham en garneer met de serranoham, pompoenpitten en het basilicum.