Conchiglie met knapperige serranoham
Conchiglie met knapperige serranoham

Conchiglie met knapperige serranoham

in rodepestosaus met geitenkaas en basilicum

Conchiglie wordt geprezen om zijn vorm - de pastaschelpjes vullen zich perfect met de saus en leveren zo smaakvolle hapjes op!

Tags:
Family
Allergens:
Wheat
Milk
Cashews

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

½ piece

Bell pepper

1 piece

Tomato

90 g

Conchiglie

(Contains Wheat May be present Egg, Mustard, Soy, Lupin)

2.5 g

Fresh basil

(May be present Celery)

40 g

Pesto rosso

(Contains Milk, Cashews May be present Peanuts, Tree nuts)

20 g

Arugula

5 g

Pumpkin seeds

(May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

50 g

Fresh goat's cheese

(Contains Milk)

20 g

Serrano ham

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3667 kJ
Calories876 kcal
Fat48 g
Saturated Fat11.5 g
Carbohydrate77.7 g
Sugar6.3 g
Dietary Fiber9.4 g
Protein29.2 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Wok or sautépan
Baking Sheet with Baking Paper
Salad Bowl

Cooking Steps

Snijden en koken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de conchiglie.
  • Snipper de ui en snijd de paprika en tomaat in blokjes.
  • Kook de conchiglie, afgedekt, in 14 - 16 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Groenten bakken
2
  • Leg de serranoham op een bakplaat met bakpapier en bak 8 - 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan op middellaag vuur en fruit de ui 2 minuten.
  • Voeg de paprika en tomaat toe en roerbak 5 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Salade bereiden
3
  • Voeg de conchiglie en de rode pesto toe aan de wok of hapjespan en verhit 1 minuut.
  • Maak in een saladekom een dressing van de zwarte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de rucola door de dressing.
Serveren
4
  • Verdeel de rucola over diepe borden.
  • Schep de conchiglie op de rucola en verkruimel de geitenkaas erboven.
  • Verkruimel de serranoham en garneer met de serranoham, pompoenpitten en het basilicum.