Roerbaknoedels met boerenworst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Roerbaknoedels met boerenworst

Roerbaknoedels met boerenworst

met zwarte bonenpasta, spitskool en paprika

Wist je dat een rode paprika drie keer zoveel vitamine C bevat als een sinaasappel? Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Familie
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Tarwe
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1.25 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Bosui

½ stuk(s)

Rode paprika

1 stuk(s)

Varkensboerenworst

50 gram

Volkoren noedels

(Bevat Tarwe)

100 gram

Gesneden spitskool

15 gram

Zwarte-bonenpasta

(Bevat Soja, Tarwe)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

2.5 gram

Sesamzaad

0.13 stuk(s)

Rode peper

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zonnebloemolie

1 tl

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)636 kcal
Energie (kJ)2660 kJ
Vetten31 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers13 g
Vezels9.2 g
Eiwitten28 g
Zout3 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een grove rasp. Snipper de ui. Snijd de paprika in reepjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de bosui in fijne ringen. Houd een klein deel van het groene gedeelte apart voor de garnering.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Vlees bakken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de gember, knoflook, rode peper en ui 1 - 2 minuten. Snijd het vel van de boerenworst open en knijp het vlees uit het vel. Druk met een spatel het worstvlees in kleinere stukken en roerbak 2 - 3 minuten. Kook ondertussen de noedels 2 - 3 minuten in de pan met deksel. Voeg in de laatste minuut de gesneden spitskool toe en kook mee.

Tip: Nieuw in je box: volkoren noedels! Deze noedels zijn gemaakt van 100% volkorenmeel en bevatten in vergelijking met witte noedels niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer, en vitamine B1, B2 en E.

Groenten bakken
3

Voeg de zwarte-bonenpasta, de bosui en de rode paprika toe aan de hapjespan en bak 4 - 5 minuten op middelhoog vuur. Giet de noedels en spitskool af en voeg toe aan de hapjespan. Blus het geheel af met de sojasaus en per persoon: 1 tl wittewijnazijn en 1 el water. Meng alles goed door elkaar en verhit nog 1 minuut op hoog vuur.

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

Serveren
4

Verdeel de noedels met de groenten over de borden. Garneer het geheel met de sesamzaadjes en het overige groene gedeelte van de bosui.

Tip: Nieuw in je box: volkoren noedels! Deze noedels zijn gemaakt van 100% volkorenmeel en bevatten in vergelijking met witte noedels niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer, en vitamine B1, B2 en E.