Roerbak met bulgogisaus en boerenworst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Roerbak met bulgogisaus en boerenworst

Roerbak met bulgogisaus en boerenworst

met noedels, spitskool en sesamzaad

De spitskool zit al gesneden in je box. Hierdoor zet je gemakkelijk een lekkere maaltijd op tafel.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Allergenen :
Sulfiet
Tarwe
Sesamzaad
Vis
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1.25 tl

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

¼ bosje(s)

Bosui

1 stuk(s)

Varkensboerenworst

(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Eieren)

100 gram

Gesneden spitskool

20 gram

Bulgogisaus

(Bevat Sulfiet, Tarwe, Sesamzaad, Vis, Soja)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

¼ zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

0.13 stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Paprika

50 gram

Mie noedels

(Bevat Tarwe)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

1 tl

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2571 kJ
Energie (kcal)614 kcal
Vetten27.6 g
waarvan verzadigd8.1 g
Koolhydraten57.3 g
waarvan suikers14.8 g
Vezels8.6 g
Eiwitten30.1 g
Zout3 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp.
  • Snipper de ui. Snijd de paprika in reepjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd de rode peper fijn.
  • Snijd de bosui in fijne ringen. Houd een klein deel van het groene gedeelte apart ter garnering.
Vlees bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Fruit de knoflook, gember, ui en rode peper 1 - 2 minuten.
  • Snijd het vel van de boerenworst open en knijp het vlees uit het vel. Druk met een spatel het worstvlees in kleinere stukken en roerbak 2 - 3 minuten.
  • Kook ondertussen de noedels 2 - 3 minuten in de pan met deksel. Voeg in de laatste minuut de gesneden spitskool toe en kook mee.
Groenten bakken
3
  • Voeg de bulgogisaus, de bosui en de paprika toe aan de hapjespan en bak 4 - 5 minuten. 
  • Giet de noedels en spitskool af en voeg toe aan de hapjespan. Breng op smaak met peper en zout.
  • Blus het geheel af met de sojasaus en per persoon: 1 tl wittewijnazijn en 1 el water.
  • Meng alles goed door elkaar en verhit nog 1 minuut op hoog vuur.
Serveren
4
  • Verdeel de noedels met de groenten over de borden.
  • Garneer het geheel met het sesamzaad en het overige groene gedeelte van de bosui.

Weetje: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.