Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
0.64 stuk(s)
Bosui
50 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
20 gram
Mesclun
4 stuk(s)
Ei
50 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
naar smaak
Peper en zout
½ el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Extra vierge olijfolie
½ tl
Wittewijnazijn
½ el
Zonnebloemolie
Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen de komkommer in halve plakken. Snijd de rode puntpaprika in blokjes en snijd de bosui in fijne ringen. Verkruimel de feta.
Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie en de wittewijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de komkommer, de mesclun, de helft van de feta en de helft van de rode puntpaprika toe.
Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de bosui en de overige rode puntpaprika 3 – 4 minuten.
Kluts ondertussen de eieren met een vork in een kom en breng op smaak met peper en zout. Giet het eimengsel in de koekenpan met rode puntpaprika, voeg de overige feta toe en laat het ei al roerend stollen.
Tip: Ei is naast vette vis één van de weinige producten bomvol vitamine D. Een vitamine waar we gemiddeld te weinig van binnenkrijgen, helemaal doordat we tegenwoordig veel binnen werken.
Verdeel het roerei over de borden en serveer met de gebakken aardappelen, de mayonaise en de salade.