Roerei met rode puntpaprika en feta
Roerei met rode puntpaprika en feta

Roerei met rode puntpaprika en feta

geserveerd met gebakken aardappelen en frisse salade

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Tags:
Family
Allergens:
Milk
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

½ piece

[Persian] cucumber

½ piece

Romano pepper

0.64 piece

Scallions

50 g

Feta

(Contains Milk)

20 g

Mesclun

4 piece

Egg

50 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ teaspoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Calories842 kcal
Energy (kJ)3523 kJ
Fat56 g
Saturated Fat15 g
Carbohydrate54 g
Sugar6 g
Dietary Fiber6.9 g
Protein26 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Salad Bowl
Tall-Sided Pan
Bowl

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1

Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Snijden
2

Snijd ondertussen de komkommer in halve plakken. Snijd de rode puntpaprika in blokjes en snijd de bosui in fijne ringen. Verkruimel de feta.

Salade maken
3

Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie en de wittewijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de komkommer, de mesclun, de helft van de feta en de helft van de rode puntpaprika toe.

Groenten bakken
4

Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de bosui en de overige rode puntpaprika 3 – 4 minuten.

Roerei maken
5

Kluts ondertussen de eieren met een vork in een kom en breng op smaak met peper en zout. Giet het eimengsel in de koekenpan met rode puntpaprika, voeg de overige feta toe en laat het ei al roerend stollen.

Tip: Ei is naast vette vis één van de weinige producten bomvol vitamine D. Een vitamine waar we gemiddeld te weinig van binnenkrijgen, helemaal doordat we tegenwoordig veel binnen werken.

Serveren
6

Verdeel het roerei over de borden en serveer met de gebakken aardappelen, de mayonaise en de salade.