Romige aardappelsoep met garnalen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige aardappelsoep met garnalen

Romige aardappelsoep met garnalen

met mais, tomaat en kokosmelk

Deze romige soep is geïnspireerd op chowder, een stevige soep uit de Verenigde Staten. Wij geven de soep een eigen twist met garnalen en kokosmelk voor de romigheid.

Labels:
Familie
Allergenen :
Schaaldieren
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

200 gram

Aardappelen

1.5 tl

Paprikapoeder

1 stuk(s)

Laurierblad

70 gram

Mais in blik

2 stuk(s)

Tomaat

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

100 ml

Kokosmelk

5 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

2.5 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2714 kJ
Energie (kcal)649 kcal
Vetten33.3 g
waarvan verzadigd21.5 g
Koolhydraten62.4 g
waarvan suikers12.2 g
Vezels12.8 g
Eiwitten21.6 g
Zout4.5 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Vergiet
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Breng 250 ml water per persoon aan de kook. Snipper de ui. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 – 1 1/2 cm. Verhit de roomboter in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui 3 minuten met een snuf zout. Voeg het paprikapoeder en het laurierblad toe en bak nog 1 minuut.

Aardappelen koken
2

Voeg de aardappelen toe aan de soeppan. Schenk het kokende water erbij en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon erboven (zie Tip). Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar.

Tip: Zowel bouillon als garnalen bevatten relatief veel zout. Let jij op je zoutinname? Halveer dan de hoeveelheid van het bouillonblokje of gebruik natriumarme bouillon.

Snijden
3

Snijd de tomaat in grove stukken en snijd of knip de bieslook fijn. Giet de mais af en laat uitlekken in een vergiet.

Garnalen bakken
4

Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de garnalen in 2 minuten rondom bruin. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en bewaar apart.

Weetje: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten en niet alleen rijk zijn aan eiwitten, maar ook aan calcium?

Soep koken
5

Voeg de mais, de tomaat, de kokosmelk en de vissaus (let op: zout! Voeg geleidelijk toe en proef goed tussendoor) toe aan de soeppan met aardappelen en kook 2 minuten mee. Voeg de garnalen, inclusief het bakvet uit de koekenpan, toe. Verhit nog 1 minuut. Meng vervolgens de wittewijnazijn en de helft van de bieslook door de soep.

Serveren
6

Verdeel de soep over diepe borden en garneer met de overige bieslook.