Deze romige soep is geïnspireerd op chowder, een stevige soep uit de Verenigde Staten. Wij geven de soep een eigen twist met garnalen en kokosmelk voor de romigheid.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
200 g
Potatoes
1.5 teaspoon
Ground paprika
1 piece
Bay leaf
70 g
Corn
2 piece
Tomato
80 g
Shrimp
(Contains Crustaceans)
100 milliliters
Coconut milk
5 milliliters
Fish sauce
(Contains Fish)
2.5 g
Fresh chives
(May be present Celery)
½ piece
Low sodium vegetable stock cube
½ tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
[Plant-based] butter
1 teaspoon
White wine vinegar
to taste
Salt and pepper
Breng 250 ml water per persoon aan de kook. Snipper de ui. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 – 1 1/2 cm. Verhit de roomboter in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui 3 minuten met een snuf zout. Voeg het paprikapoeder en het laurierblad toe en bak nog 1 minuut.
Voeg de aardappelen toe aan de soeppan. Schenk het kokende water erbij en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon erboven (zie Tip). Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar.
Tip: Zowel bouillon als garnalen bevatten relatief veel zout. Let jij op je zoutinname? Halveer dan de hoeveelheid van het bouillonblokje of gebruik natriumarme bouillon.
Snijd de tomaat in grove stukken en snijd of knip de bieslook fijn. Giet de mais af en laat uitlekken in een vergiet.
Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de garnalen in 2 minuten rondom bruin. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en bewaar apart.
Weetje: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten en niet alleen rijk zijn aan eiwitten, maar ook aan calcium?
Voeg de mais, de tomaat, de kokosmelk en de vissaus (let op: zout! Voeg geleidelijk toe en proef goed tussendoor) toe aan de soeppan met aardappelen en kook 2 minuten mee. Voeg de garnalen, inclusief het bakvet uit de koekenpan, toe. Verhit nog 1 minuut. Meng vervolgens de wittewijnazijn en de helft van de bieslook door de soep.
Verdeel de soep over diepe borden en garneer met de overige bieslook.