Romige aardpeersoep met truffelolie en tuinkers
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige aardpeersoep met truffelolie en tuinkers

Romige aardpeersoep met truffelolie en tuinkers

met krokante aardpeer en geroosterde hazelnoten

In dit verfijnde soepje komen verschillende zoete, nootachtige en aardse smaken samen - en dat is bijzonder lekker!

Allergenen :
Noten
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Sjalot

150 gram

Aardpeer

75 gram

Aardappelen

5 gram

Hazelnoten

(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)

2.5 gram

Tuinkers

4 ml

Extra vierge olijfolie met truffelaroma

0.13 stuk(s)

Baguette

(Bevat Gluten)

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

½ tl

Witte balsamicoazijn

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2643 kJ
Energie (kcal)632 kcal
Vetten27 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers19 g
Vezels31 g
Eiwitten11 g
Zout2 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Keukenpapier
Staafmixer
Bord
Koekenpan

Instructies

Soep maken
1

Schil de aardappelen en 3/4 van de aardpeer en snijd in blokjes van 2 cm. Was de achtergehouden aardpeer grondig en snijd in dunne plakjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de sjalot in halve ringen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een soeppan met deksel en fruit de sjalot 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de aardpeerblokjes, aardappelblokjes en knoflook toe en bak 2 - 3 minuten. Blus af met 1/2 tl witte balsamicoazijn per persoon. Voeg per persoon: 1/4 bouillonblokje en 250 ml kokend water toe en kook de soep, afgedekt, 15 - 20 minuten.

Aardpeer krokant bakken
2

Haal de soeppan van het vuur, voeg een scheutje slagroom toe en pureer met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan en bak de aardpeerplakjes 4 - 6 minuten op middelhoog vuur, of tot ze goudbruin zijn. Laat de aardpeerplakjes uitlekken op een bord met keukenpapier. Breng op smaak met peper en zout.

Hazelnoten roosteren
3

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de baguette 8 - 10 minuten in de oven. Hak de hazelnoten grof. Verhit dezelfde koekenpan zonder bakvet op middelhoog vuur en rooster de hazelnoten 2 - 3 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.

Serveren
4

Knip de tuinkers. Verdeel de soep over diepe borden. Garneer met de gebakken aardpeer, hazelnoten, tuinkers en truffelolie naar smaak. Snijd de baguette in plakjes en serveer ernaast.