In dit verfijnde soepje komen verschillende zoete, nootachtige en aardse smaken samen - en dat is bijzonder lekker!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Knoflookteen
½ unit
Sjalot
150 g
Aardpeer
75 g
Aardappelen
5 g
Hazelnoten
(Contains Tree nuts May be present Peanuts, Sesame)
2.5 g
Tuinkers
4 milliliters
Extra vierge olijfolie met truffelaroma
0.13 unit
Baguette
(Contains Gluten)
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
¼ unit
Groentebouillonblokje
½ teaspoon
Witte balsamicoazijn
1 tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
Schil de aardappelen en 3/4 van de aardpeer en snijd in blokjes van 2 cm. Was de achtergehouden aardpeer grondig en snijd in dunne plakjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de sjalot in halve ringen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een soeppan met deksel en fruit de sjalot 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de aardpeerblokjes, aardappelblokjes en knoflook toe en bak 2 - 3 minuten. Blus af met 1/2 tl witte balsamicoazijn per persoon. Voeg per persoon: 1/4 bouillonblokje en 250 ml kokend water toe en kook de soep, afgedekt, 15 - 20 minuten.
Haal de soeppan van het vuur, voeg een scheutje slagroom toe en pureer met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan en bak de aardpeerplakjes 4 - 6 minuten op middelhoog vuur, of tot ze goudbruin zijn. Laat de aardpeerplakjes uitlekken op een bord met keukenpapier. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de baguette 8 - 10 minuten in de oven. Hak de hazelnoten grof. Verhit dezelfde koekenpan zonder bakvet op middelhoog vuur en rooster de hazelnoten 2 - 3 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.
Knip de tuinkers. Verdeel de soep over diepe borden. Garneer met de gebakken aardpeer, hazelnoten, tuinkers en truffelolie naar smaak. Snijd de baguette in plakjes en serveer ernaast.