Trap met ons het aspergeseizoen af en bereid met het grootste gemak een verse aspergesoep of klassiek aspergehoofdgerecht. In 4 simpele stappen en met geportioneerde ingrediënten voor 2 of 4 personen. Hoe eet jij je asperges het liefst? Met gerookte zalm, achterham of knapperige spekjes, wij hebben deze week voor iedere smaak een toprecept!
Ga voor deze romige aspergesoep met knapperig ontbijtspek voor 4 personen met verse dragon en zelfgemaakte croutons.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Aardappelen
250 gram
Witte asperges
100 ml
Slagroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Sjalot
5 gram
Verse dragon en bieslook
4 ml
Olijfolie met citroen
1 snufje
Nootmuskaat
1 stuk(s)
Knoflookteen
2 plak(ken)
Ontbijtspek
1 stuk(s)
Witte ciabatta
(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja)
½ el
[Plantaardige] roomboter
½ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
½ el
Olijfolie
400 ml
Water
naar smaak
Peper en zout
Schil de aardappelen en snijd in kwarten. Snijd de sjalot en knoflook grof. Snijd de onderste 2 cm van de asperges. Schil de asperges met een dunschiller vanaf de kop naar beneden. De kop hoeft niet geschild te worden. Snijd vervolgens de topjes eraf. Snijd de asperges in stukken van 4 cm.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een soeppan met deksel en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de aardappelen en asperges toe. Bak al roerend 1 minuut. Voeg het water toe aan de soeppan. Verkruimel het bouillonblokje erboven en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten.
Snijd het ontbijtspek in reepjes. Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak het spek in 3 - 4 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart.
Snijd het broodje in blokjes van 1 cm. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op hoog vuur en bak het brood in 6 minuten tot knapperige croutons. Snijd de verse dragon en bieslook fijn.
Haal de soep van het vuur. Schep de aspergetopjes met een schuimspaan uit de pan en leg apart. Voeg de slagroom toe en pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel. Rasp 1 mespuntje nootmuskaat. Breng de soep op smaak met peper, zout en de nootmuskaat.
Warm de soep 1 minuut opnieuw op. Serveer de soep in diepe kommen. Leg de aspergetopjes in het midden en garneer met de spekjes, croutons en verse kruiden. Besprenkel met de olijfolie met citroen naar smaak.
Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!