Trap met ons het aspergeseizoen af en bereid met het grootse gemak een verse aspergesoep of klassiek aspergehoofdgerecht. In 4 simpele stappen en met geportioneerde ingrediënten voor 2 of 4 personen. Hoe eet jij je asperges het liefst? Met gerookte zalm, achterham of knapperige spekjes, wij hebben deze week voor iedere smaak een toprecept!
Ga voor deze romige aspergesoep met knapperige ontbijtspek voor 4 personen met verse dragon en zelfgemaakte croutons.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
500 gram
Aardappelen
500 gram
Witte asperges
200 ml
Slagroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Sjalot
10 gram
Verse dragon en bieslook
2 stuk(s)
Biologisch wit rozenbroodje
(Bevat Tarwe, Gerst Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Lupine, Gluten)
8 ml
Olijfolie met citroen
1 snufje
Nootmuskaat
2 stuk(s)
Knoflookteen
6 plak(ken)
Ontbijtspek
1.5 el
[Plantaardige] roomboter
1 stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Tip: Heb je meer tijd? Maak zelf een aspergebouillon! Kook de aspergeschillen en wegsnijdsels 30 minuten in 1500 ml water met een grote snuf zout. Zeef de aspergeresten eruit en gebruik in plaats van het water met bouillonblokje.