Romige bospaddenstoelen-couscous
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige bospaddenstoelen-couscous

Romige bospaddenstoelen-couscous

Met pecorino, cashewnoten en peterselie

In de categorie snelle sauzen zijn wij fan van pesto in alle soorten en smaken. En deze paddenstoelenpesto is wel heel bijzonder! Hij is gemaakt van gedroogde bospaddenstoelen, gecombineerd met typische ingrediënten voor een Italiaanse pesto, zoals olijfolie, pijnboompitten, verse basilicum en grana padano.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Gluten
Pinda's
Noten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

60 gram

Volkoren couscous

(Bevat Gluten)

5 bosje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Prei

125 gram

Kastanjechampignons

10 gram

Cashewnoten

(Bevat Pinda's, Noten)

40 gram

Bospaddenstoelenpesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten Kan bevatten Pinda's, Selderij)

25 gram

Geraspte pecorino

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

¼ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3368 kJ
Energie (kcal)805 kcal
Vetten54 g
waarvan verzadigd13.3 g
Koolhydraten50 g
waarvan suikers7.4 g
Vezels12 g
Eiwitten26 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Kom
Hapjespan
Koekenpan

Instructies

Couscous wellen
1

• Kook 175 ml water per persoon voor de couscous. • Weeg de juiste hoeveelheid couscous af en voeg toe aan een kom. • Schenk het kokende water erbij, dek af en laat 10 minuten wellen.

Snijden
2

• Snijd ondertussen de peterselie fijn. • Snijd de prei in dunne, halve ringen. • Snijd de kastanjechampignons in kwarten. • Hak de cashewnoten grof.

Bakken
3

• Verhit de de helft van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kastanjechampignons 6 – 8 minuten, schep regelmatig om. • Voeg de laatste 1 – 2 minuten de zwarte balsamicoazijn toe en breng op smaak met peper en zout. • Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan en roerbak de prei 4 – 6 minuten.

Serveren
4

• Voeg de couscous en de bospaddenstoelenpesto toe aan de prei. Roer goed door. • Verdeel de bospaddestoelencouscous over de borden en serveer met de kastanjechampignons, cashewnoten, geraspte pecorino en peterselie.