In de categorie snelle sauzen zijn wij fan van pesto in alle soorten en smaken. En deze paddenstoelenpesto is wel heel bijzonder! Hij is gemaakt van gedroogde bospaddenstoelen, gecombineerd met typische ingrediënten voor een Italiaanse pesto, zoals olijfolie, pijnboompitten, verse basilicum en grana padano.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
60 g
Volkoren couscous
(Contains Gluten)
5 bunch
Verse bladpeterselie
(May be present Celery)
½ unit
Prei
125 g
Kastanjechampignons
10 g
Cashewnoten
(Contains Peanuts, Tree nuts)
40 g
Bospaddenstoelenpesto
(Contains Milk, Tree nuts May be present Peanuts, Celery)
25 g
Geraspte pecorino
(Contains Milk)
1 tablespoon
Olijfolie
¼ tablespoon
Zwarte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
• Kook 175 ml water per persoon voor de couscous. • Weeg de juiste hoeveelheid couscous af en voeg toe aan een kom. • Schenk het kokende water erbij, dek af en laat 10 minuten wellen.
• Snijd ondertussen de peterselie fijn. • Snijd de prei in dunne, halve ringen. • Snijd de kastanjechampignons in kwarten. • Hak de cashewnoten grof.
• Verhit de de helft van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kastanjechampignons 6 – 8 minuten, schep regelmatig om. • Voeg de laatste 1 – 2 minuten de zwarte balsamicoazijn toe en breng op smaak met peper en zout. • Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan en roerbak de prei 4 – 6 minuten.
• Voeg de couscous en de bospaddenstoelenpesto toe aan de prei. Roer goed door. • Verdeel de bospaddestoelencouscous over de borden en serveer met de kastanjechampignons, cashewnoten, geraspte pecorino en peterselie.