Romige farfalle met gekruid kipgehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige farfalle met gekruid kipgehakt

Romige farfalle met gekruid kipgehakt

Kies dit recept en doneer automatisch € 1,- aan de voedselbank

De voedselbanken hebben onze steun meer dan ooit nodig. Wil jij ze ook een handje helpen? Door dit recept te kiezen doneer jij € 1,- aan de voedselbank.

Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Venkel

90 gram

Pasta

(Bevat Gluten)

100 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

50 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

50 gram

Crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

12 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3318 kJ
Energie (kcal)793 kcal
Vetten36 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers11 g
Vezels7 g
Eiwitten38 g
Zout0.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Knoflook en ui snijden
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de pasta. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.

Peper en venkel snijden
2

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in kleine blokjes.

Pasta koken
3

Kook de pasta, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Bakken
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak het kipgehakt in 3 minuten los op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en rode peper toe en bak 2 minuten mee. Voeg de venkel en 1 el water per persoon toe, bestrooi met peper en zout en bak, afgedekt, 5 minuten.

Saus maken
5

Zet het vuur laag en scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de wok of hapjespan. Laat al roerend slinken. Voeg de crème fraîche en de helft van de belegen kaas toe en roer goed door. Voeg de pasta toe, breng verder op smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut.

Serveren
6

Verdeel de pasta over de borden. Garneer met de overige belegen kaas.