Schelpjes, pennen, elleboogjes - de Italiaanse benamingen voor pastasoorten komen nooit zomaar uit de lucht vallen. Wat betekent farfalle denk jij? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
40 gram
Tomatentapenade
½ stuk(s)
Aubergine
90 gram
Farfalle
100 gram
Varkenshaaspuntjes
50 ml
Slagroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ zakje(s)
Gedroogde tijm
25 gram
Geraspte Italiaanse kaas
50 gram
Paprikareepjes
50 gram
Gesneden ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
naar smaak
Peper en zout
½ el
Zwarte balsamicoazijn
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
½ el
Bloem
1.5 el
Olijfolie
Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de farfalle. Snijd de aubergine in kleine blokjes van 1 - 2 cm. Meng in een kom de blokjes aubergine met 1/2 el bloem per persoon. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergine in 10 - 12 minuten rondom bruin.
Tip: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer en vitamine C?
Weeg de farfalle af en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui, knoflook en paprika 1 minuut. Voeg de varkenshaaspuntjes toe en bak 2 - 3 minuten.
Tip: Let jij op je calorie-inname? Weeg dan 60 gram pasta af per persoon en gebruik de helft van de slagroom.
Blus de varkenshaaspuntjes af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en de slagroom. Voeg de tijm, tomatentapenade en de farfalle toe en verbrokkel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven. Verhit het geheel, afgedekt, 3 - 4 minuten op laag vuur.
Roer de aubergine en de helft van de Italiaanse kaas door de pasta. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta over de diepe borden en garneer met de overige kaas.