Vandaag serveer je al binnen 15 minuten een heerlijk romige pasta. Dit gerecht zal bij jong en oud in de smaak vallen!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
40 gram
Tomatentapenade
½ stuk(s)
Aubergine
90 gram
Farfalle
(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Eieren, Mosterd)
100 gram
Varkenshaaspuntjes
50 ml
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ zakje(s)
Gedroogde tijm
25 gram
Geraspte belegen kaas
50 gram
Paprikareepjes
50 gram
Gesneden ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
naar smaak
Peper en zout
½ el
Bloem
1.5 el
Olijfolie
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
½ el
Zwarte balsamicoazijn
Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. Snijd de aubergine in kleine blokjes van 1 - 2 cm. Meng in een kom de aubergineblokjes met 1/2 el bloem per persoon. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergine in 10 - 12 minuten rondom bruin.
Tip: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer en vitamine C?
Weeg de pasta af en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui, knoflook en paprika 1 minuut. Voeg de varkenshaaspuntjes toe en bak 2 - 3 minuten.
Tip: Let jij op je calorie-inname? Weeg dan 60 gram pasta af per persoon en gebruik de helft van de kookroom.
Blus de varkenshaaspuntjes af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en de kookroom. Voeg de tijm, tomatentapenade en de pasta toe en verbrokkel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven. Verhit het geheel, afgedekt, 3 - 4 minuten op laag vuur.
Roer de aubergine en de helft van de geraspte kaas door de pasta. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta over de diepe borden en garneer met de overige kaas.