Romige geitenkaas met uienjus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige geitenkaas met uienjus

Romige geitenkaas met uienjus

met wortel-spinaziestamppot en pecannoten

Pecannoten worden ook wel brain food genoemd. Ze bevatten de vitamines B en E - deze staan erom bekend dat ze een positieve invloed hebben op de hersenfunctie!

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Pecannoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Gerijpte geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Pecanstukjes

(Bevat Pecannoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

65 gram

Babyspinazie

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ tl

Mosterd

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Suiker

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3267 kJ
Energie (kcal)781 kcal
Vetten44.4 g
waarvan verzadigd27.9 g
Koolhydraten64.7 g
waarvan suikers18.9 g
Vezels15.4 g
Eiwitten24 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Kleine steelpan
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Was of schil de aardappelen en wortel en snijd in kleine stukken.
  • Kook de aardappelen en wortel 18 - 20 minuten in de pan met deksel. Kook de laatste minuut de spinazie mee.
  • Bewaar 75 ml van het kookvocht per persoon en giet de aardappelen en groenten af. Houd afgedekt warm in de pan.

Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.

Geitenkaas roosteren
2
  • Snijd de ui in dunne halve ringen.
  • Verhit een flinke klont roomboter in een kleine steelpan op middelhoog vuur. Bak de ui 5 - 6 minuten. Roer af en toe door.
  • Leg ondertussen de geitenkaas op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de honing en bestrooi met de pecanstukjes.
  • Rooster de geitenkaas 6 - 7 minuten bovenin de oven.
Uienjus maken
3
  • Roer de suiker door de uien en bak 1 minuut mee. Blus af met de zwarte balsamicoazijn. 
  • Bak 1 minuut verder. Voeg het achtergehouden kookvocht toe en laat 5 minuten inkoken (zie Tip).
  • Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Tip: Is de jus na 5 minuten nog te waterig? Voeg dan 1/2 tl bloem per persoon toe en laat nog 1 - 2 minuten inkoken.

Serveren
4
  • Stamp de aardappelen en groenten met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de mosterd, een klontje roomboter en een scheutje melk toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de puree over borden. 
  • Leg de geitenkaas erbovenop en besprenkel met de uienjus.