In dit recept kruid je de portobello en de walnoten met BBQ rub en sojasaus. Dit geeft het gerecht extra veel smaak!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
15 gram
Walnoten
50 gram
Spinazie
¼ zakje(s)
BBQ-rub
90 gram
Gigli
20 gram
Tomatentapenade
80 gram
Portobello
½ stuk(s)
Ui
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
50 gram
Biologische crème fraîche
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de pasta en verkruimel er 1/4 groentebouillonblokje per persoon boven. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de portobello door de helft en daarna in plakjes. Hak de walnoten grof. Kook de gigli, afgedekt, in 11 - 14 minuten gaar in de pan met deksel. Giet af en bewaar 100 ml kookvocht per persoon.
Tip: Wil je snel klaar zijn? Gebruik dan een waterkoker om het water te koken.
Verwarm een hapjespan zonder bakvet op hoog vuur. Voeg de portobello en walnoten toe. Bak tot het vocht van de portobello verdampt is en voeg dan de BBQ rub toe. Bak vervolgens 3 minuten, of tot de walnoten goudbruin zijn. Blus af met de sojasaus. Schep de gebakken portobello en walnoten in een kleine kom en bewaar apart.
Tip: De walnoot is de enige noot die ALA bevat. ALA is een plantaardig omega 3-vetzuur - goed voor je hart, bloedvaten en je hersenen.
Verhit in dezelfde pan 1/2 el olijfolie per persoon. Voeg de knoflook en ui toe en bak in 3 - 4 minuten goudbruin. Voeg de crème fraîche, tomatentapenade en 50 ml kookvocht per persoon toe en meng goed. Verlaag het vuur en scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de pan. Vind je de saus te dik? Voeg dan nog een scheutje kookvocht toe en roer door tot het weer een gladde saus is.
Voeg de pasta toe aan de saus. Breng op smaak met peper en zout en meng goed. Verdeel de pasta met saus over de borden. Schep de portobello's en walnoten over de pasta.