Gnocchi spreek je uit als njokki en is Italiaans voor klontjes. Je kunt heel gemakkelijk zien of de gnocchi gaar is, want dan komen de kussentjes naar de oppervlakte drijven. De gnocchie wordt geserveerd met romige buffelmozzarella en zachte aubergine.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Aubergine
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Champignons
3 leaves
Verse salie
175 gram
Gnocchi
(Bevat Gluten, Eieren, Sulfiet, Tarwe)
65 gram
Buffelmozzarella
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de aubergine en gnocchi.
Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Snijd de ui in halve ringen en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de champignons in kwarten en snijd de salie fijn.
Kook vervolgens de aubergine, afgedekt, 5 minuten in de pan met deksel. Voeg halverwege de gnocchi toe en kook totdat de gnocchi boven komt drijven. Giet daarna beide af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen de roomboter in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de champignons, aubergine, gnocchi en salie toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Scheur ondertussen de buffelmozzarella klein.
Verdeel het gerecht en de buffelmozzarella over de borden. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.