Knolselderij is de knol van de selderijplant. Blad- en bleekselderij groeien boven de grond, maar knolselderij houdt zich liever schuil onder de grond. Knolselderij heeft een kruidige smaak en is goed te gebruiken voor een maaltijdsoep. Waar de knolselderij uit de box vandaan komt lees je op de extra kaart van deze week!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
100 gram
Kruimige aardappelen
125 gram
Knolselderij
(Bevat Selderij)
½ stuk(s)
Prei
1 stuk(s)
Bruin rozijn-walnootbroodje
(Bevat Gluten, Noten)
2 el
Crème fraîche
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
Olijfolie
¾ stuk(s)
Groentebouillonblokje
1 tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 500 ml water per persoon.
Snipper de ui. Schil de aardappelen (challenger) en snijd in blokjes van 1 cm. Schil de knolselderij en snijd in blokjes. Snijd de prei in dunne ringen.
Verhit de olijfolie in een soeppan of grote pan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de knolselderij en prei toe en roerbak 3 minuten. Voeg de aardappelen en 400 ml water per persoon toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Laat 15 - 20 minuten zachtjes, afgedekt, koken.
Bak ondertussen het notenrozijnenbrood 8 minuten in de oven. Roer de crème fraîche met de mosterd in een kom.
Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is. Zet de soep terug op het vuur, voeg de helft van de mosterd-crème fraîche toe en verhit nog 1 minuut.
Verdeel de soep over de soepkommen. Garneer met de overige mosterd-crème fraîche en serveer met het notenrozijnenbrood.