Romige knolselderij-preisoep met notenrozijnenbrood
Romige knolselderij-preisoep met notenrozijnenbrood

Romige knolselderij-preisoep met notenrozijnenbrood

Een herfstachtige soep met mosterd en crème fraîche

Knolselderij is de knol van de selderijplant. Blad- en bleekselderij groeien boven de grond, maar knolselderij houdt zich liever schuil onder de grond. Knolselderij heeft een kruidige smaak en is goed te gebruiken voor een maaltijdsoep. Waar de knolselderij uit de box vandaan komt lees je op de extra kaart van deze week!

Allergens:
Celery
Gluten
Tree nuts
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

100 g

Kruimige aardappelen

125 g

Knolselderij

(Contains Celery)

½ unit

Prei

1 unit

Bruin rozijn-walnootbroodje

(Contains Gluten, Tree nuts)

2 tablespoon

Crème fraîche

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

¾ unit

Groentebouillonblokje

1 teaspoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories628 kcal
Energy (kJ)2628 kJ
Fat25 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate79 g
Sugar0 g
Dietary Fiber16 g
Protein16 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Large Pan
Bowl
Immersion blender

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 500 ml water per persoon.

Snijd de groenten.
2

Snipper de ui. Schil de aardappelen (challenger) en snijd in blokjes van 1 cm. Schil de knolselderij en snijd in blokjes. Snijd de prei in dunne ringen.

Roerbak en kook de groenten en aardappelen.
3

Verhit de olijfolie in een soeppan of grote pan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de knolselderij en prei toe en roerbak 3 minuten. Voeg de aardappelen en 400 ml water per persoon toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Laat 15 - 20 minuten zachtjes, afgedekt, koken.

4

Bak ondertussen het notenrozijnenbrood 8 minuten in de oven. Roer de crème fraîche met de mosterd in een kom.

Pureer de soep.
5

Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is. Zet de soep terug op het vuur, voeg de helft van de mosterd-crème fraîche toe en verhit nog 1 minuut.

Verdeel de soep over de borden.
6

Verdeel de soep over de soepkommen. Garneer met de overige mosterd-crème fraîche en serveer met het notenrozijnenbrood.