Romige linguine met broccoli
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige linguine met broccoli

Romige linguine met broccoli

Met geitenkaas, walnoten en zongedroogde tomaatjes

Om tijd én afwas te besparen, kook je de broccoli met de pasta mee. Snel is dit recept daardoor zeker, en dankzij de belegen geitenkaas en zongedroogde tomaatjes hoef je op smaak gelukkig niet in te leveren.

Allergenen :
Noten
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

35 gram

Zongedroogde tomaten

10 gram

Walnoten

(Bevat Noten Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

90 gram

Linguine

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Mosterd, Lupine, Eieren)

1 tl

Gedroogde oregano

2 el

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geitenkaas, geraspt

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

75 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3351 kJ
Energie (kcal)801 kcal
Vetten39 g
waarvan verzadigd13.1 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers13.1 g
Vezels12 g
Eiwitten13 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Snijplank
Fruitmesje
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Bord

Instructies

Voorbereiden
1

• Bereid de bouillon. • Kook ruim water in een pan met deksel voor de linguine en de broccoli. • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. • Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn.

Snijden, hakken, koken
2

• Snijd de zongedroogde tomaten klein. • Hak de walnoten grof. • Kook de linguine, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. • Voeg na 5 – 7 minuten de broccoli toe. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Saus maken
3

• Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot, knoflook en oregano 2 – 3 minuten op middelmatig vuur. • Voeg de bouillon en de kookroom toe en breng aan de kook. • Voeg de linguine, broccoli en de helft van de geitenkaas toe en verhit nog 1 minuut. • Meng de zongedroogde tomaten erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Serveren
4

• Verdeel de pasta over de borden. • Bestrooi met de overige geitenkaas en de walnoten.