Om tijd én afwas te besparen, kook je de broccoli met de pasta mee. Snel is dit recept daardoor zeker, en dankzij de belegen geitenkaas en zongedroogde tomaatjes hoef je op smaak gelukkig niet in te leveren.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Broccoli
½ stuk(s)
Sjalot
1 stuk(s)
Knoflookteen
35 gram
Zongedroogde tomaten
10 gram
Walnoten
(Bevat Noten Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)
90 gram
Linguine
(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Mosterd, Lupine, Eieren)
1 tl
Gedroogde oregano
2 el
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Geitenkaas, geraspt
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))
75 ml
Groentebouillon
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
• Bereid de bouillon. • Kook ruim water in een pan met deksel voor de linguine en de broccoli. • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. • Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn.
• Snijd de zongedroogde tomaten klein. • Hak de walnoten grof. • Kook de linguine, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. • Voeg na 5 – 7 minuten de broccoli toe. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
• Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot, knoflook en oregano 2 – 3 minuten op middelmatig vuur. • Voeg de bouillon en de kookroom toe en breng aan de kook. • Voeg de linguine, broccoli en de helft van de geitenkaas toe en verhit nog 1 minuut. • Meng de zongedroogde tomaten erdoor en breng op smaak met zout en peper.
• Verdeel de pasta over de borden. • Bestrooi met de overige geitenkaas en de walnoten.