Om tijd én afwas te besparen, kook je de broccoli met de pasta mee. Snel is dit recept daardoor zeker, en dankzij de belegen geitenkaas en zongedroogde tomaatjes hoef je op smaak gelukkig niet in te leveren.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Broccoli
½ unit
Sjalot
1 unit
Knoflookteen
35 g
Zongedroogde tomaten
10 g
Walnoten
(Contains Tree nuts May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)
90 g
Linguine
(Contains Gluten May be present Soy, Mustard, Lupin, Egg)
1 teaspoon
Gedroogde oregano
2 tablespoon
Kookroom
(Contains Milk)
25 g
Geitenkaas, geraspt
(Contains Egg, Milk)
75 milliliters
Groentebouillon
½ tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
• Bereid de bouillon. • Kook ruim water in een pan met deksel voor de linguine en de broccoli. • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. • Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn.
• Snijd de zongedroogde tomaten klein. • Hak de walnoten grof. • Kook de linguine, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. • Voeg na 5 – 7 minuten de broccoli toe. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
• Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot, knoflook en oregano 2 – 3 minuten op middelmatig vuur. • Voeg de bouillon en de kookroom toe en breng aan de kook. • Voeg de linguine, broccoli en de helft van de geitenkaas toe en verhit nog 1 minuut. • Meng de zongedroogde tomaten erdoor en breng op smaak met zout en peper.
• Verdeel de pasta over de borden. • Bestrooi met de overige geitenkaas en de walnoten.