Romige orecchiette met gehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige orecchiette met gehakt

Romige orecchiette met gehakt

met spinazie, sinaasappel en ras el hanout

Ras el hanout is een klassiek Marokkaans kruidenmengsel. De naam betekent letterlijk het 'hoofd van de winkel' - een mix van de beste kruiden van de marktkoopman!

Labels:
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Orecchiette

½ zakje(s)

Ras el hanout

100 gram

Half-om-halfgehakt

50 gram

Spinazie

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Rode paprika

½ stuk(s)

Handsinaasappel

20 gram

Roomkaas

½ stuk(s)

Tomaat

10 gram

Cashewstukjes

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

0.1 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

¼ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)853 kcal
Energie (kJ)3567 kJ
Vetten36 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers19 g
Vezels6.8 g
Eiwitten41 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Kook ruim water met 1/4 bouillonblokje per persoon in een pan met deksel voor de pasta. Kook de pasta, afgedekt, 11 - 13 minuten. Giet daarna af, bewaar 25 ml kookvocht per persoon en laat zonder deksel uitstomen. Snipper de ui. Snijd de paprika en de tomaat in kleine blokjes. Pers 1/2 sinaasappel per persoon.

Saus maken
2

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak het gehakt in 2 - 3 minuten los. Voeg de ras el hanout toe en bak 1 minuut mee. Voeg de ui, paprika en tomaat toe en bak 4 - 5 minuten mee. Scheur de spinazie in delen klein boven de pan en roer door de groenten.

Pasta afmaken
3

Voeg het kookvocht en sinaasappelsap toe aan de hapjespan en laat nog 2 minuten zachtjes koken. Breng de saus op smaak met peper en zout. Rooster ondertussen in een droge koekenpan de cashewstukjes goudbruin. Voeg de roomkaas en pasta bij de saus en meng goed door.

Tip: Oogt de pasta waterig? Verhoog dan het vuur en laat inkoken tot de gewenste dikte.

Serveren
4

Verdeel de pasta over diepe borden. Besprenkel met de geroosterde cashewstukjes.

Tip: Wist je dat cashewnoten rijk zijn aan ijzer en zink? Dit zijn twee belangrijke mineralen voor het lichaam - zink ondersteunt onder andere je afweersysteem en ijzer is belangrijk voor je energieniveau.