Ras el hanout is een klassiek Marokkaans kruidenmengsel. De naam betekent letterlijk het 'hoofd van de winkel' - een mix van de beste kruiden van de marktkoopman!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
90 gram
Orecchiette
½ zakje(s)
Ras el hanout
100 gram
Half-om-halfgehakt
50 gram
Spinazie
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Rode paprika
½ stuk(s)
Handsinaasappel
20 gram
Roomkaas
½ stuk(s)
Tomaat
10 gram
Cashewstukjes
naar smaak
Peper en zout
0.1 stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
¼ el
Olijfolie
Kook ruim water met 1/4 bouillonblokje per persoon in een pan met deksel voor de pasta. Kook de pasta, afgedekt, 11 - 13 minuten. Giet daarna af, bewaar 25 ml kookvocht per persoon en laat zonder deksel uitstomen. Snipper de ui. Snijd de paprika en de tomaat in kleine blokjes. Pers 1/2 sinaasappel per persoon.
Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak het gehakt in 2 - 3 minuten los. Voeg de ras el hanout toe en bak 1 minuut mee. Voeg de ui, paprika en tomaat toe en bak 4 - 5 minuten mee. Scheur de spinazie in delen klein boven de pan en roer door de groenten.
Voeg het kookvocht en sinaasappelsap toe aan de hapjespan en laat nog 2 minuten zachtjes koken. Breng de saus op smaak met peper en zout. Rooster ondertussen in een droge koekenpan de cashewstukjes goudbruin. Voeg de roomkaas en pasta bij de saus en meng goed door.
Tip: Oogt de pasta waterig? Verhoog dan het vuur en laat inkoken tot de gewenste dikte.
Verdeel de pasta over diepe borden. Besprenkel met de geroosterde cashewstukjes.
Tip: Wist je dat cashewnoten rijk zijn aan ijzer en zink? Dit zijn twee belangrijke mineralen voor het lichaam - zink ondersteunt onder andere je afweersysteem en ijzer is belangrijk voor je energieniveau.