Wist je dat het groene gedeelte van de prei de meeste vitaminen en mineralen bevat? Snijd iets fijner, was goed en stoof mee voor een extra voedzame ovenschotel!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Aardappelschijfjes
50 gram
Snijbonen
¼ stuk(s)
Prei
1 snufje
Nootmuskaat
1.5 tl
Paprikapoeder
100 ml
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
125 gram
Rode cherrytomaten
25 gram
Geraspte pecorino DOP
½ el
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
0.1 stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
½ el
[Plantaardige] roomboter
Verwarm de oven voor op 220 graden. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd de snijbonen in schuine reepjes van 2 cm. Snijd de prei in dunne ringen. Halveer de rode cherrytomaten. Rasp met een fijne rasp per persoon 2 mespuntjes nootmuskaat.
Tip: Cherrytomaten zijn veel kleiner dan gewone tomaten, maar bevatten wel meer vitaminen en mineralen! Vooral kalium, vitamine A en C en foliumzuur.
Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de prei en gesneden snijbonen 4 - 6 minuten. Voeg 1/2 zakje paprikapoeder per persoon toe en bak 1 - 2 minuten mee. Blus de prei af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon en de kookroom. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon eroverheen. Roer goed en laat 2 - 4 minuten inkoken. Breng op smaak met peper, zout en de geraspte nootmuskaat.
Verdeel de aardappelschijfjes in de ovenschaal. Leg de cherrytomaten erbij. Breng op smaak met peper en zout. Giet de roomsaus met prei en snijbonen eroverheen. Bestrooi met de geraspte pecorino.
Zet de ovenschotel 8 - 10 minuten in de oven, of totdat de kaas mooi goudbruin is gekleurd. Verdeel de ovenschotel over de borden.