Romige ovenschotel met aardappelschijfjes en snijbonen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige ovenschotel met aardappelschijfjes en snijbonen

Romige ovenschotel met aardappelschijfjes en snijbonen

met prei en cherrytomaten

Wist je dat het groene gedeelte van de prei de meeste vitaminen en mineralen bevat? Snijd iets fijner, was goed en stoof mee voor een extra voedzame ovenschotel!

Labels:
Familie
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelschijfjes

50 gram

Snijbonen

¼ stuk(s)

Prei

1 snufje

Nootmuskaat

1.5 tl

Paprikapoeder

100 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

125 gram

Rode cherrytomaten

25 gram

Geraspte pecorino DOP

Zelf toevoegen

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

0.1 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)603 kcal
Energie (kJ)2524 kJ
Vetten37 g
waarvan verzadigd23 g
Koolhydraten45 g
waarvan suikers11 g
Vezels10.8 g
Eiwitten17 g
Zout2 g

Benodigdheden

Rasp
Koekenpan
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd de snijbonen in schuine reepjes van 2 cm. Snijd de prei in dunne ringen. Halveer de rode cherrytomaten. Rasp met een fijne rasp per persoon 2 mespuntjes nootmuskaat.

Tip: Cherrytomaten zijn veel kleiner dan gewone tomaten, maar bevatten wel meer vitaminen en mineralen! Vooral kalium, vitamine A en C en foliumzuur.

Bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de prei en gesneden snijbonen 4 - 6 minuten. Voeg 1/2 zakje paprikapoeder per persoon toe en bak 1 - 2 minuten mee. Blus de prei af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon en de kookroom. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon eroverheen. Roer goed en laat 2 - 4 minuten inkoken. Breng op smaak met peper, zout en de geraspte nootmuskaat.

Ovenschotel maken
3

Verdeel de aardappelschijfjes in de ovenschaal. Leg de cherrytomaten erbij. Breng op smaak met peper en zout. Giet de roomsaus met prei en snijbonen eroverheen. Bestrooi met de geraspte pecorino.

Gratineren en serveren
4

Zet de ovenschotel 8 - 10 minuten in de oven, of totdat de kaas mooi goudbruin is gekleurd. Verdeel de ovenschotel over de borden.