Wist je dat het groene gedeelte van de prei de meeste vitaminen en mineralen bevat? Snijd iets fijner, was goed en stoof mee voor een extra voedzame ovenschotel!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Potato rounds
50 g
Romano beans
¼ piece
Leek
1 pinch
Nutmeg
1.5 teaspoon
Ground paprika
100 milliliters
Cooking cream
(Contains Milk)
125 g
Red cherry tomatoes
25 g
Grated Pecorino DOP
½ tablespoon
White wine vinegar
to taste
Salt and pepper
0.1 piece
Low sodium vegetable stock cube
½ tablespoon
[Plant-based] butter
Verwarm de oven voor op 220 graden. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd de snijbonen in schuine reepjes van 2 cm. Snijd de prei in dunne ringen. Halveer de rode cherrytomaten. Rasp met een fijne rasp per persoon 2 mespuntjes nootmuskaat.
Tip: Cherrytomaten zijn veel kleiner dan gewone tomaten, maar bevatten wel meer vitaminen en mineralen! Vooral kalium, vitamine A en C en foliumzuur.
Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de prei en gesneden snijbonen 4 - 6 minuten. Voeg 1/2 zakje paprikapoeder per persoon toe en bak 1 - 2 minuten mee. Blus de prei af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon en de kookroom. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon eroverheen. Roer goed en laat 2 - 4 minuten inkoken. Breng op smaak met peper, zout en de geraspte nootmuskaat.
Verdeel de aardappelschijfjes in de ovenschaal. Leg de cherrytomaten erbij. Breng op smaak met peper en zout. Giet de roomsaus met prei en snijbonen eroverheen. Bestrooi met de geraspte pecorino.
Zet de ovenschotel 8 - 10 minuten in de oven, of totdat de kaas mooi goudbruin is gekleurd. Verdeel de ovenschotel over de borden.