Romige ovenschotel met aardappelschijfjes en snijbonen
Romige ovenschotel met aardappelschijfjes en snijbonen

Romige ovenschotel met aardappelschijfjes en snijbonen

met prei en cherrytomaten

Wist je dat het groene gedeelte van de prei de meeste vitaminen en mineralen bevat? Snijd iets fijner, was goed en stoof mee voor een extra voedzame ovenschotel!

Tags:
Family
Veggie
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potato rounds

50 g

Romano beans

¼ piece

Leek

1 pinch

Nutmeg

1.5 teaspoon

Ground paprika

100 milliliters

Cooking cream

(Contains Milk)

125 g

Red cherry tomatoes

25 g

Grated Pecorino DOP

Not included in your delivery

½ tablespoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

0.1 piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories603 kcal
Energy (kJ)2524 kJ
Fat37 g
Saturated Fat23 g
Carbohydrate45 g
Sugar11 g
Dietary Fiber10.8 g
Protein17 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Tall-Sided Pan
Oven Dish

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd de snijbonen in schuine reepjes van 2 cm. Snijd de prei in dunne ringen. Halveer de rode cherrytomaten. Rasp met een fijne rasp per persoon 2 mespuntjes nootmuskaat.

Tip: Cherrytomaten zijn veel kleiner dan gewone tomaten, maar bevatten wel meer vitaminen en mineralen! Vooral kalium, vitamine A en C en foliumzuur.

Bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de prei en gesneden snijbonen 4 - 6 minuten. Voeg 1/2 zakje paprikapoeder per persoon toe en bak 1 - 2 minuten mee. Blus de prei af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon en de kookroom. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon eroverheen. Roer goed en laat 2 - 4 minuten inkoken. Breng op smaak met peper, zout en de geraspte nootmuskaat.

Ovenschotel maken
3

Verdeel de aardappelschijfjes in de ovenschaal. Leg de cherrytomaten erbij. Breng op smaak met peper en zout. Giet de roomsaus met prei en snijbonen eroverheen. Bestrooi met de geraspte pecorino.

Gratineren en serveren
4

Zet de ovenschotel 8 - 10 minuten in de oven, of totdat de kaas mooi goudbruin is gekleurd. Verdeel de ovenschotel over de borden.