Romige pasta met een dubbele portie kippendijreepjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige pasta met een dubbele portie kippendijreepjes

Romige pasta met een dubbele portie kippendijreepjes

met courgette, paprika en semi-gedroogde tomaten

Kippendij wordt gezien als het smaakvolste stukje van de kip. In dit recept zijn ze alvast voorgesneden en op smaak gebracht met oregano, rozemarijn, basilicum, tijm en paprika.

Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

90 gram

Casarecce

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Eieren, Mosterd, Lupine)

½ zakje(s)

Knoflookpuree

200 gram

Kippendijreepjes met Italiaanse kruiden

50 gram

Paprikareepjes

15 gram

Semi-gedroogde tomaten

1.5 tl

Italiaanse kruiden

100 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Gesneden ui

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4703 kJ
Energie (kcal)1124 kcal
Vetten58 g
waarvan verzadigd24 g
Koolhydraten86 g
waarvan suikers19 g
Vezels7 g
Eiwitten61 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de casarecce. Snijd de courgette in blokjes van 1 - 2 cm. Kook de casarecce 10 - 12 minuten. Giet af en laat uitstomen.

Bakken
2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan. Fruit de gesneden ui 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de knoflookpuree en de kippendijreepjes toe en bak 4 minuten. Voeg de courgette, paprikareepjes, semi-gedroogde tomaten en Italiaanse kruiden toe aan de hapjespan en bak 3 - 4 minuten.

Saus maken
3

Voeg de kookroom toe aan de hapjespan en verkruimel er 1/4 bouillonblokjes per persoon boven. Laat de saus 2 minuten al roerend inkoken. Voeg de casarecce toe en verwarm het geheel nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de casarecce met groenten over diepe borden. Garneer met de geraspte Italiaanse kaas.