Kippendij wordt gezien als het smaakvolste stukje van de kip. In dit recept zijn ze alvast voorgesneden en op smaak gebracht met oregano, rozemarijn, basilicum, tijm en paprika.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Courgette
90 gram
Casarecce
(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Eieren, Mosterd, Lupine)
½ zakje(s)
Knoflookpuree
200 gram
Kippendijreepjes met Italiaanse kruiden
50 gram
Paprikareepjes
15 gram
Semi-gedroogde tomaten
1.5 tl
Italiaanse kruiden
100 ml
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
20 gram
Geraspte Italiaanse kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
50 gram
Gesneden ui
1 el
Olijfolie
¼ stuk(s)
Groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de casarecce. Snijd de courgette in blokjes van 1 - 2 cm. Kook de casarecce 10 - 12 minuten. Giet af en laat uitstomen.
Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan. Fruit de gesneden ui 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de knoflookpuree en de kippendijreepjes toe en bak 4 minuten. Voeg de courgette, paprikareepjes, semi-gedroogde tomaten en Italiaanse kruiden toe aan de hapjespan en bak 3 - 4 minuten.
Voeg de kookroom toe aan de hapjespan en verkruimel er 1/4 bouillonblokjes per persoon boven. Laat de saus 2 minuten al roerend inkoken. Voeg de casarecce toe en verwarm het geheel nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de casarecce met groenten over diepe borden. Garneer met de geraspte Italiaanse kaas.