Kippendij wordt gezien als het smaakvolste stukje van de kip. In dit recept zijn ze alvast voorgesneden en op smaak gebracht met oregano, rozemarijn, basilicum, tijm en paprika.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Courgette
90 g
Casarecce
(Contains Gluten May be present Soy, Egg, Mustard, Lupin)
½ sachet(s)
Knoflookpuree
200 g
Kippendijreepjes met Italiaanse kruiden
50 g
Paprikareepjes
15 g
Semi-gedroogde tomaten
1.5 teaspoon
Italiaanse kruiden
100 milliliters
Kookroom
(Contains Milk)
20 g
Geraspte Italiaanse kaas
(Contains Milk)
50 g
Gesneden ui
1 tablespoon
Olijfolie
¼ unit
Groentebouillonblokje
to taste
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de casarecce. Snijd de courgette in blokjes van 1 - 2 cm. Kook de casarecce 10 - 12 minuten. Giet af en laat uitstomen.
Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan. Fruit de gesneden ui 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de knoflookpuree en de kippendijreepjes toe en bak 4 minuten. Voeg de courgette, paprikareepjes, semi-gedroogde tomaten en Italiaanse kruiden toe aan de hapjespan en bak 3 - 4 minuten.
Voeg de kookroom toe aan de hapjespan en verkruimel er 1/4 bouillonblokjes per persoon boven. Laat de saus 2 minuten al roerend inkoken. Voeg de casarecce toe en verwarm het geheel nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de casarecce met groenten over diepe borden. Garneer met de geraspte Italiaanse kaas.