Schelpjes, pennen, elleboogjes - de Italiaanse benamingen voor pastasoorten komen nooit zomaar uit de lucht vallen. Wat betekent farfalle denk jij? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
2 stuk(s)
Knoflookteen
35 gram
Semi-gedroogde tomatenmix
½ stuk(s)
Aubergine
75 gram
Trottole tricolore
100 gram
Varkenshaaspuntjes
50 ml
Slagroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ zakje(s)
Gedroogde tijm
25 gram
Geraspte Italiaanse kaas
½ el
Bloem
½ el
Zwarte balsamicoazijn
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
1.5 el
Olijfolie
Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de gedroogde-tomatenmix grof. Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm.
Tip: Let jij op je calorie-inname? Kook dan 60 gram van de pasta en de helft van de slagroom. Ben jij juist een grote eter, gebruik dan het hele zakje pasta.
Weeg de pasta af en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Meng in een kom de blokjes aubergine met 1/2 el bloem per persoon. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergine in 8 - 10 minuten rondom bruin.
Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 1 minuut. Voeg de semi-gedroogde-tomatenmix en varkenshaaspuntjes toe en bak 3 - 4 minuten. Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en de slagroom. Voeg de tijm en de pasta toe en verbrokkel er 1/4 boullionblokje per persoon boven. Kook het geheel, afgedekt, 3 - 4 minuten op laag vuur.
Roer de aubergine en de helft van de Italiaanse kaas door de pasta. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta over de diepe borden en garneer met de overige kaas.