Romige spinaziegratin met spiegelei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige spinaziegratin met spiegelei

Romige spinaziegratin met spiegelei

met gebakken aardappeltjes

.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Vastkokende aardappelen

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Nootmuskaat

200 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

1 tl

Gedroogde tijm

50 gram

Crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3333 kJ
Energie (kcal)797 kcal
Vetten48 g
waarvan verzadigd22.3 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers6.9 g
Vezels11 g
Eiwitten27 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Rasp
Zeef
Wok
Ovenschaal
Koekenpan

Instructies

.
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in dunne parten. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 30 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Roer regelmatig door en breng op smaak met peper en zout. Snipper ondertussen de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn.

.
2

Snijd de tomaat in blokjes. Rasp met een fijne rasp een stukje van de bol nootmuskaat. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan en fruit de sjalot en de knoflook 2 – 3 minuten. Voeg de spinazie toe en roerbak 3 – 4 minuten, of tot deze geslonken is. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet. Druk goed aan, zodat het meeste vocht uit de spinazie lekt.

.
3

Zet de wok of hapjespan weer op het vuur en voeg de tomaat en gedroogde tijm toe. Bak nog 1 minuut. Zet het vuur middellaag, voeg de crème fraîche en de uitgelekte spinazie toe aan de wok of hapjespan en roerbak nog 1 minuut. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout.

.
4

Doe het spinaziemengsel in een ovenschaal. Bestrooi met de geraspte belegen kaas en bak 10 – 15 minuten in de oven.

.
5

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

.
6

Verdeel de aardappelen over de borden en leg het spiegelei erop. Serveer met de spinaziegratin.