Brrr het wordt kouder, maar niets is dan zo lekker als een verfijnd biertje bij jouw luxe winterkost. Serveer bij deze stoof de Leffe Blond 0,0% en til het gerecht eenvoudig naar een hoger niveau. De lekkere smaak is te wijden aan de perfecte combinatie van fruit, kruiden en een vleugje vanille. Proost!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Krieltjes
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Sjalot
½ stuk(s)
Venkel
½ stuk(s)
Wortel
⅓ stuk(s)
Prei
½ stuk(s)
Witte wijn
100 ml
Slagroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
2.5 gram
Verse kervel
¼ stuk(s)
Citroen
130 gram
Vismelange: zalm, kabeljauw en koolvis
15 gram
Geraspte belegen kaas
stuk(s)
Leffe 0.0%
½ el
Olijfolie
½ stuk(s)
Zoutarm visbouillonblokje
1 el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout
1 tl
Mosterd
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de krieltjes grondig en halveer ze. Snijd eventuele grote krieltjes in kwarten. Meng de krieltjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in kleine blokjes. Snijd het eventuele venkelloof fijn en houd apart. Schil de wortel met een dunschiller en snijd de wortel in kleine blokjes. Snijd de prei in de lengte in vieren en snijd fijn.
Verhit de roomboter in een soeppan op middelmatig vuur. Bak de sjalot en de knoflook 2 - 3 minuten. Voeg de venkel, prei en wortel toe en roerbak 6 - 8 minuten. Breng flink op smaak met peper en zout.
Blus de groenten af met de witte wijn. Breng aan de kook en laat ongeveer 4 minuten kort koken, tot de alcohol verdampt is. Voeg per persoon: 100 ml water, 100 ml slagroom en 1 tl mosterd toe. Verkruimel het bouillonblokje erboven en laat 10 minuten zachtjes koken. Kook eventueel iets langer in, als je de stoof nog te dun vindt.
Tip: Eet je dit gerecht met kinderen? Vervang dan de witte wijn door dezelfde hoeveelheid visbouillon.
Snijd ondertussen de kervel fijn en snijd de citroen in partjes. Voeg vlak voor serveren de vismelange toe aan de pan en breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout.
Tip: Let op: de visblokjes zijn klein en daardoor heel snel gaar. Voeg de vismelange pas op het laatste moment toe, zodat de vis niet uit elkaar valt.
Verdeel de visstoof over kommen. Schep de krieltjes erop of serveer apart. Garneer met de kervel, de geraspte belegen kaas en het eventuele venkelloof. Serveer naar smaak met de citroenpartjes. Schenk hierbij de Leffe Blond 0,0% voor een optimale smaakbeleving.
Tip: Wist je dat veel mensen te weinig vitamine D binnenkrijgen? Het versterkt je immuunsysteem en is nodig voor de opname van calcium. Je vindt deze vitamine vooral in vette vis, zoals zalm, makreel, haring en sardines.