Roti met kruidige kippendijfilet en groenten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Roti met kruidige kippendijfilet en groenten

Roti met kruidige kippendijfilet en groenten

Een traditioneel Surinaams gerecht speciaal voor jou in een sneller jasje

Roti is zowel de naam van een traditioneel gerecht uit Suriname (oorspronkelijk culinair erfgoed van de Hindoestanen) als de naam van een ingredient uit India. Roti betekent in het Indiaas letterlijk brood. Door de verse koriander en de rode peper krijgt dit gerecht een pittige smaak.

Allergenen :
Selderij
Mosterd
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

100 gram

Aardappelen

100 gram

Kippendijstukjes

2 tl

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

200 gram

Snijbonen

1 stuk(s)

Tomaat

1 takje(s)

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Roti

(Bevat Gluten)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

¼ stuk(s)

Kippenbouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)603 kcal
Energie (kJ)2523 kJ
Vetten18 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers0 g
Vezels14 g
Eiwitten32 g
Zout0 g

Benodigdheden

Koekenpan

Instructies

Snijd de groenten klein
1

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Was de aardappelen (frieslander) grondig en snijd in blokjes van 2 cm.

Bak de kippendijfiletreepjes
2

Verhit de zonnebloemolie in een grote wok, hapjespan of pan met deksel en bak de kippendijfiletreepjes 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en bewaar apart.

3

Zet dezelfde wok of hapjespan op laag vuur en fruit de ui, knoflook en rode peper 3 minuten in het vet van de kippendijfilet. Voeg de aardappelen en currykruiden toe en bak 1 minuut. Voeg 100 ml water per persoon toe, verkruimel het bouillonblokje boven de pan en breng afgedekt aan de kook. Laat de aardappelen 15 – 20 minuten op middelmatig vuur koken.

Meng met tomaat en snijbonen
4

Dop ondertussen de snijbonen alleen bij de steelaanzet en snijd in stukken van 2 cm. Snijd de tomaat in blokjes. Voeg de snijbonen, tomaat en kippendijfilet meteen toe aan de aardappelen.

5

Verwarm vlak voor het opdienen de roti een paar seconden aan elke kant in een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur.

Garneer met koriander
6

Verdeel het gerecht over de borden. Hak de koriander grof en garneer hiermee de maaltijd. Serveer met de roti.