Roti met kruidige kippendijfilet en groenten
Roti met kruidige kippendijfilet en groenten

Roti met kruidige kippendijfilet en groenten

Een traditioneel Surinaams gerecht speciaal voor jou in een sneller jasje

Roti is zowel de naam van een traditioneel gerecht uit Suriname (oorspronkelijk culinair erfgoed van de Hindoestanen) als de naam van een ingredient uit India. Roti betekent in het Indiaas letterlijk brood. Door de verse koriander en de rode peper krijgt dit gerecht een pittige smaak.

Allergens:
Celery
Mustard
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

¼ unit

Rode peper

100 g

Aardappelen

100 g

Kippendijstukjes

2 teaspoon

Kerriepoeder

(Contains Celery, Mustard)

200 g

Snijbonen

1 unit

Tomaat

1 sprig

Verse koriander

(May be present Celery)

1 unit

Roti

(Contains Gluten)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

¼ unit

Kippenbouillon

Nutrition Values

/ per serving
Calories603 kcal
Energy (kJ)2523 kJ
Fat18 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate64 g
Sugar0 g
Dietary Fiber14 g
Protein32 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Snijd de groenten klein
1

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Was de aardappelen (frieslander) grondig en snijd in blokjes van 2 cm.

Bak de kippendijfiletreepjes
2

Verhit de zonnebloemolie in een grote wok, hapjespan of pan met deksel en bak de kippendijfiletreepjes 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en bewaar apart.

3

Zet dezelfde wok of hapjespan op laag vuur en fruit de ui, knoflook en rode peper 3 minuten in het vet van de kippendijfilet. Voeg de aardappelen en currykruiden toe en bak 1 minuut. Voeg 100 ml water per persoon toe, verkruimel het bouillonblokje boven de pan en breng afgedekt aan de kook. Laat de aardappelen 15 – 20 minuten op middelmatig vuur koken.

Meng met tomaat en snijbonen
4

Dop ondertussen de snijbonen alleen bij de steelaanzet en snijd in stukken van 2 cm. Snijd de tomaat in blokjes. Voeg de snijbonen, tomaat en kippendijfilet meteen toe aan de aardappelen.

5

Verwarm vlak voor het opdienen de roti een paar seconden aan elke kant in een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur.

Garneer met koriander
6

Verdeel het gerecht over de borden. Hak de koriander grof en garneer hiermee de maaltijd. Serveer met de roti.