Runderlende is een ideaal stuk vlees voor in de oven. Vergeet het vlees niet eerst te laten rusten voor je het aansnijdt - daar wordt het malser van.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Entrecote
250 gram
Aardappelen
⅓ zakje(s)
Italiaanse kruiden
2 stuk(s)
Knoflookteen
1 takje(s)
Verse rozemarijn
75 gram
Sperziebonen
1 stuk(s)
Wortel
25 gram
Spekreepjes
50 gram
Zwartepepersaus
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 ml
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
2 el
[Plantaardige] roomboter
1 tl
Mosterd
¼ stuk(s)
Zoutarm runderbouillonblokje
½ tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Tip: Voor het beste resultaat haal je de runderlende al een halfuur tot een uur voor het koken uit de koelkast. Verwijder de verpakking en dep het vlees droog met keukenpapier.
Tip: Houd je niet zo van rosé vlees? Bak het dan iets langer in de pan en/of laat het wat langer garen in de oven.
Tip: Als je goed naar het vlees kijkt, zie je dat er groeven in zitten. Leg de runderlende zo neer dat de groeven horizontaal lopen en snijd dan verticaal in plakken. Zo verkort je de spiervezels van het vlees en krijg je een malser hapje.