topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Salad

with crispy bacon and Parmigiano Reggiano | 2 servings

Labels:
Recept
Allergenen :
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Gerst
Haver
Rogge
Sesamzaad
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

500 gram

Witte asperges

4 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

1 head

Romaine

1 stuk(s)

Citroen

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Volkoren ciabatta

(Bevat Gerst, Haver, Rogge, Sesamzaad, Soja, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten)

8 plak(ken)

Ontbijtspek

Zelf toevoegen

2 el

[Plantaardige] mayonaise

2 tl

Olijfolie

1 tl

Grove mosterd

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2940 kJ
Energie (kcal)703 kcal
Vetten49.1 g
waarvan verzadigd12.3 g
Koolhydraten28.1 g
waarvan suikers6.3 g
Vezels9.7 g
Eiwitten34.6 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Grote pan of aspergepan
Steelpan
Large Frying Pan
Kleine kom

Instructies

1
  • Peel the white asparagus and trim the tough ends. 
  • Boil plenty of water in a saucepan. Carefully transfer the eggs to the water and boil for 8 - 10 minutes. Rinse the eggs under cold water.
  • In a large pot, bring water to a boil and cook the asparagus for 6 - 8 minutes, until tender. Drain and let cool. 
2
  • In a large frying pan, cook the bacon over medium heat for 4 - 5 minutes or until crispy. Remove from the pan and set aside. 
  • Dice the ciabatta into cubes. 
  • Use the same pan to make the croutons. Heat the olive oil and toast the bread cubes for 4 - 5 minutes or until golden and crispy. 
3
  • Juice half of the lemon. In a small bowl, mix the mayonnaise, mustard, white wine vinegar and lemon juice. Season with salt and pepper. 
  • Cut the other half of the lemon into wedges.
  • Tear or roughly chop the Romaine lettuce into smaller pieces. 
  • Peel the eggs and cut them into quarters. 
4
  • Arrange the lettuce on a serving platter. 
  • Add the asparagus and eggs on top, as well as the crispy bacon and croutons. 
  • Drizzle the dressing over the dish and grate the Parmigiano Reggiano on top. 
  • Garnish with the lemon wedges.