Salade met schnitzelreepjes en gebakken krieltjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Salade met schnitzelreepjes en gebakken krieltjes

Salade met schnitzelreepjes en gebakken krieltjes

met romaine sla, een gekookte eitje en provolone

Provolone is een mild pikante kaas die tegelijkertijd vol en romig is. Wist je dat deze kaas ook wel wordt gecombineerd met een sterk kopje espresso?

Allergenen :
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Tomaat

¼ head

IJsbergsla

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Citroen

150 gram

Krieltjes

2 stuk(s)

Ei

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

15 gram

Provolonevlokken

1 stuk(s)

Zigeunerschnitzel

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Witte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)920 kcal
Energie (kJ)3851 kJ
Vetten58 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten49 g
waarvan suikers8 g
Vezels4.8 g
Eiwitten47 g
Zout2 g

Benodigdheden

Steelpan
Bakpapier
Kom
Bakplaat
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een steelpan voor de eieren. Snijd de tomaat in parten en de romaine grof. Snijd de rode ui in dunne ringen. Pers de helft van de citroen uit en snijd de andere helft in parten.

Krieltjes roosteren
2

Was de krieltjes, halveer ze en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verspreid de krieltjes over een bakplaat met bakpapier en bak ze 20 - 25 minuten in de oven en draai halverwege om.

Eieren koken
3

Kook de eieren in de steelpan in 8 - 10 minuten hard. Spoel de eieren onder koud water. Pel de eieren en snijd in parten.

Dressing maken
4

Meng in een saladekom per persoon: de mayonaise, 1/2 el citroensap, 1/2 el water, 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, 2/3 van de provolonevlokken, peper en zout. Voeg de rode ui toe en schep om. Meng vlak voor serveren ook de romaine sla en de partjes tomaat door de dressing.

Tip: 1. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan een deel van de mayonaise door yoghurt. Voeg per persoon: 1 tl mayonaise en 2 el yoghurt toe. Net zo lekker en minder calorierijk. 2. Houd je niet van rauwe ui? Bak deze dan mee met de schnitzel.

Schnitzel bakken
5

Verhit, 8 minuten voordat de krieltjes klaar zijn, 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg, wanneer de olie goed heet is, de schnitzel toe aan de pan. Bak de schnitzel in 3 - 4 minuten per kant goudbruin.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden en verdeel de partjes ei eroverheen. Snijd de schnitzel in reepjes en verdeel deze samen met de krieltjes over de salade. Besprenkel met de dressing en de overige provolonevlokken.