Provolone is een mild pikante kaas die tegelijkertijd vol en romig is. Wist je dat deze kaas ook wel wordt gecombineerd met een sterk kopje espresso?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Tomaat
¼ head
IJsbergsla
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Citroen
150 gram
Krieltjes
2 stuk(s)
Ei
50 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
15 gram
Provolonevlokken
1 stuk(s)
Zigeunerschnitzel
naar smaak
Peper en zout
½ el
Zonnebloemolie
½ el
Witte balsamicoazijn
½ el
Olijfolie
½ el
Extra vierge olijfolie
Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een steelpan voor de eieren. Snijd de tomaat in parten en de romaine grof. Snijd de rode ui in dunne ringen. Pers de helft van de citroen uit en snijd de andere helft in parten.
Was de krieltjes, halveer ze en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verspreid de krieltjes over een bakplaat met bakpapier en bak ze 20 - 25 minuten in de oven en draai halverwege om.
Kook de eieren in de steelpan in 8 - 10 minuten hard. Spoel de eieren onder koud water. Pel de eieren en snijd in parten.
Meng in een saladekom per persoon: de mayonaise, 1/2 el citroensap, 1/2 el water, 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, 2/3 van de provolonevlokken, peper en zout. Voeg de rode ui toe en schep om. Meng vlak voor serveren ook de romaine sla en de partjes tomaat door de dressing.
Tip: 1. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan een deel van de mayonaise door yoghurt. Voeg per persoon: 1 tl mayonaise en 2 el yoghurt toe. Net zo lekker en minder calorierijk. 2. Houd je niet van rauwe ui? Bak deze dan mee met de schnitzel.
Verhit, 8 minuten voordat de krieltjes klaar zijn, 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg, wanneer de olie goed heet is, de schnitzel toe aan de pan. Bak de schnitzel in 3 - 4 minuten per kant goudbruin.
Verdeel de salade over de borden en verdeel de partjes ei eroverheen. Snijd de schnitzel in reepjes en verdeel deze samen met de krieltjes over de salade. Besprenkel met de dressing en de overige provolonevlokken.