Salade met schnitzelreepjes en gebakken krieltjes
Salade met schnitzelreepjes en gebakken krieltjes

Salade met schnitzelreepjes en gebakken krieltjes

met romaine sla, een gekookte eitje en provolone

Provolone is een mild pikante kaas die tegelijkertijd vol en romig is. Wist je dat deze kaas ook wel wordt gecombineerd met een sterk kopje espresso?

Allergens:
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Tomato

¼ head

Iceberg lettuce

½ piece

Red onion

½ piece

Lemon

150 g

Baby potatoes

2 piece

Egg

50 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

15 g

Provolone flakes

1 piece

Balkan schnitzel

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

White balsamic vinegar

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

Nutrition Values

Calories920 kcal
Energy (kJ)3851 kJ
Fat58 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate49 g
Sugar8 g
Dietary Fiber4.8 g
Protein47 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Saucepan
Parchment Paper
Bowl
Baking Sheet
Salad Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een steelpan voor de eieren. Snijd de tomaat in parten en de romaine grof. Snijd de rode ui in dunne ringen. Pers de helft van de citroen uit en snijd de andere helft in parten.

Krieltjes roosteren
2

Was de krieltjes, halveer ze en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verspreid de krieltjes over een bakplaat met bakpapier en bak ze 20 - 25 minuten in de oven en draai halverwege om.

Eieren koken
3

Kook de eieren in de steelpan in 8 - 10 minuten hard. Spoel de eieren onder koud water. Pel de eieren en snijd in parten.

Dressing maken
4

Meng in een saladekom per persoon: de mayonaise, 1/2 el citroensap, 1/2 el water, 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, 2/3 van de provolonevlokken, peper en zout. Voeg de rode ui toe en schep om. Meng vlak voor serveren ook de romaine sla en de partjes tomaat door de dressing.

Tip: 1. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan een deel van de mayonaise door yoghurt. Voeg per persoon: 1 tl mayonaise en 2 el yoghurt toe. Net zo lekker en minder calorierijk. 2. Houd je niet van rauwe ui? Bak deze dan mee met de schnitzel.

Schnitzel bakken
5

Verhit, 8 minuten voordat de krieltjes klaar zijn, 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg, wanneer de olie goed heet is, de schnitzel toe aan de pan. Bak de schnitzel in 3 - 4 minuten per kant goudbruin.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden en verdeel de partjes ei eroverheen. Snijd de schnitzel in reepjes en verdeel deze samen met de krieltjes over de salade. Besprenkel met de dressing en de overige provolonevlokken.