Wist je dat je krieltjes het best mét schil kunt eten? Zo krijg je meer vezels en vitaminen binnen - waaronder vitamine B6, wat belangrijk is voor je stofwisseling.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Vleestomaat
⅓ head
IJsbergsla
½ stuk(s)
Ui
200 gram
Krieltjes
1 stuk(s)
Wienerschnitzel van varkensvlees
(Bevat Gerst, Eieren, Tarwe Kan bevatten Soja, Mosterd)
⅓ zakje(s)
Italiaanse kruiden
10 gram
Grana Padanovlokken DOP
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))
1 tl
Witte balsamicoazijn
½ el
Zonnebloemolie
½ el
Olijfolie
1.5 el
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de tomaat in blokjes en de sla grof. Snijd de ui in dunne ringen.
Was de krieltjes, halveer ze en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verspreid de krieltjes over een bakplaat met bakpapier en bak ze 20 - 25 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Meng in een saladekom de mayonaise met per persoon: 1 tl witte balsamicoazijn en 1 tl Italiaanse kruiden. Voeg de ui toe en schep om (zie Tip).
Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak deze dan mee met de schnitzel.
Verhit, 8 minuten voordat de krieltjes klaar zijn, 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg, wanneer de olie goed heet is, de schnitzel toe aan de pan. Bak de schnitzel in 3 - 4 minuten per kant goudbruin.
Meng de sla en de tomatenblokjes door de dressing.
Verdeel de salade over de borden. Bestrooi met de Grana Padanovlokken. Snijd de schnitzel in reepjes en verdeel deze samen met de krieltjes over de salade.