Salade met schnitzelreepjes en gebakken krieltjes
Salade met schnitzelreepjes en gebakken krieltjes

Salade met schnitzelreepjes en gebakken krieltjes

met tomaat en Grana Padano

Wist je dat je krieltjes het best mét schil kunt eten? Zo krijg je meer vezels en vitaminen binnen - waaronder vitamine B6, wat belangrijk is voor je stofwisseling.

Allergens:
Barley
Egg
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Beef tomato

⅓ head

Iceberg lettuce

½ piece

Onion

200 g

Baby potatoes

1 piece

Pork Wiener schnitzel

(Contains Barley, Egg, Wheat May be present Soy, Mustard)

⅓ sachet(s)

Italian seasoning

10 g

Grana Padano flakes DOP

(Contains Egg, Milk)

Not included in your delivery

1 teaspoon

White balsamic vinegar

½ tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

Olive oil

1.5 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3214 kJ
Calories768 kcal
Fat42.3 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate59.1 g
Sugar6.9 g
Dietary Fiber10.5 g
Protein34.4 g
Salt2.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Salad Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de tomaat in blokjes en de sla grof. Snijd de ui in dunne ringen. 

Krieltjes roosteren
2

Was de krieltjes, halveer ze en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verspreid de krieltjes over een bakplaat met bakpapier en bak ze 20 - 25 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Dressing maken
3

Meng in een saladekom de mayonaise met per persoon: 1 tl witte balsamicoazijn en 1 tl Italiaanse kruiden. Voeg de ui toe en schep om (zie Tip). 

Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak deze dan mee met de schnitzel.

Schnitzel bakken
4

Verhit, 8 minuten voordat de krieltjes klaar zijn, 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg, wanneer de olie goed heet is, de schnitzel toe aan de pan. Bak de schnitzel in 3 - 4 minuten per kant goudbruin.

Salade maken
5

Meng de sla en de tomatenblokjes door de dressing. 

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Bestrooi met de Grana Padanovlokken. Snijd de schnitzel in reepjes en verdeel deze samen met de krieltjes over de salade.