Salade met varkenshaas, gebakken appel en blauwe kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Salade met varkenshaas, gebakken appel en blauwe kaas

Salade met varkenshaas, gebakken appel en blauwe kaas

met botersla, komkommer en knoflookciabatta

Botersla bevat wel 2 tot 4 keer meer bladeren dan gewone sla. Daarnaast zijn de blaadjes ongeveer even groot en zijn ze mals en zacht van smaak.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Gerst
Haver
Rogge
Sesamzaad
Soja
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ bosje(s)

Radijs

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Appel

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

½ stuk(s)

Volkoren ciabatta

(Bevat Gerst, Haver, Rogge, Sesamzaad, Soja, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten)

25 gram

Blauwekaasblokjes

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¼ head

Botersla

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Suiker

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2329 kJ
Energie (kcal)557 kcal
Vetten28.9 g
waarvan verzadigd14.6 g
Koolhydraten36.9 g
waarvan suikers18 g
Vezels6.3 g
Eiwitten33.5 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Saladekom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Aluminiumfolie
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verwijder het radijsblad en snijd de radijs in dunne plakken. Snijd de komkommer in plakjes. Voeg de radijs en komkommer toe aan een saladekom.
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in partjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

Weetje: Je kunt de blaadjes van de radijzen ook eten; spoel ze goed af en meng ze door de salade. De blaadjes zijn bovendien nog gezonder dan de radijsjes zelf, ze bevatten veel calcium, ijzer, vitamine A en C.

Varkenshaas bakken
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Breng de varkenshaas op smaak met peper en zout.
  • Leg de varkenshaas in de pan, verlaag het vuur en bak in 10 - 13 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie tot serveren.
  • Snijd het brood in dunne plakken en verdeel over een bakplaat met bakpapier. 
  • Meng in een kleine kom de knoflook met de olijfolie, peper en zout.
Appel karamelliseren
3
  • Verdeel de knoflookolie over het brood. Bak het brood 2 - 3 minuten in de oven, of tot goudbruin. 
  • Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de appelpartjes 6 - 8 minuten, of tot de buitenkant begint te kleuren. 
  • Voeg 1/2 el suiker per persoon toe en laat het geheel 1 - 2 minuten karamelliseren.
  • Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en bak nog 1 - 2 minuten. Zet het vuur uit en laat staan tot gebruik.
Serveren
4
  • Snijd de botersla grof. Voeg de botersla, de overige balsamicoazijn en extra vierge olijfolie naar smaak toe aan de saladekom en meng met de groenten. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Verdeel de salade over de borden. Snijd de varkenshaas in plakken en leg op de salade.
  • Garneer met de gekaramelliseerde appel en de blauwekaasblokjes. 
  • Serveer het geroosterde brood ernaast.