Salade met varkenshaas, gebakken appel en blauwe kaas
Salade met varkenshaas, gebakken appel en blauwe kaas

Salade met varkenshaas, gebakken appel en blauwe kaas

met botersla, komkommer en knoflookciabatta

Botersla bevat wel 2 tot 4 keer meer bladeren dan gewone sla. Daarnaast zijn de blaadjes ongeveer even groot en zijn ze mals en zacht van smaak.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Allergens:
Barley
Oats
Rye
Sesame
Soy
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ bunch

Radish

½ piece

[Persian] cucumber

½ piece

Apple

1 piece

Garlic

1 piece

Pork tenderloin

(May be present Gluten, Milk, Mustard, Celery, Soy)

½ piece

Wholegrain ciabatta

(Contains Barley, Oats, Rye, Sesame, Soy, Wheat May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Tree nuts)

25 g

Blue cheese cubes

(Contains Milk)

¼ head

Butter lettuce

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

Balsamic vinegar

½ tablespoon

Sugar

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2329 kJ
Calories557 kcal
Fat28.9 g
Saturated Fat14.6 g
Carbohydrate36.9 g
Sugar18 g
Dietary Fiber6.3 g
Protein33.5 g
Salt1.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Salad Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verwijder het radijsblad en snijd de radijs in dunne plakken. Snijd de komkommer in plakjes. Voeg de radijs en komkommer toe aan een saladekom.
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in partjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

Weetje: Je kunt de blaadjes van de radijzen ook eten; spoel ze goed af en meng ze door de salade. De blaadjes zijn bovendien nog gezonder dan de radijsjes zelf, ze bevatten veel calcium, ijzer, vitamine A en C.

Varkenshaas bakken
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Breng de varkenshaas op smaak met peper en zout.
  • Leg de varkenshaas in de pan, verlaag het vuur en bak in 10 - 13 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie tot serveren.
  • Snijd het brood in dunne plakken en verdeel over een bakplaat met bakpapier. 
  • Meng in een kleine kom de knoflook met de olijfolie, peper en zout.
Appel karamelliseren
3
  • Verdeel de knoflookolie over het brood. Bak het brood 2 - 3 minuten in de oven, of tot goudbruin. 
  • Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de appelpartjes 6 - 8 minuten, of tot de buitenkant begint te kleuren. 
  • Voeg 1/2 el suiker per persoon toe en laat het geheel 1 - 2 minuten karamelliseren.
  • Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en bak nog 1 - 2 minuten. Zet het vuur uit en laat staan tot gebruik.
Serveren
4
  • Snijd de botersla grof. Voeg de botersla, de overige balsamicoazijn en extra vierge olijfolie naar smaak toe aan de saladekom en meng met de groenten. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Verdeel de salade over de borden. Snijd de varkenshaas in plakken en leg op de salade.
  • Garneer met de gekaramelliseerde appel en de blauwekaasblokjes. 
  • Serveer het geroosterde brood ernaast.