Salade van gegrilde courgette, geitenkaas en peer met kikkererwten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Salade van gegrilde courgette, geitenkaas en peer met kikkererwten

Salade van gegrilde courgette, geitenkaas en peer met kikkererwten

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox

Wij hebben de geitenkaas voor jou alvast in blokjes gesneden. De combinatie van geitenkaas met peer is een klassieker. Wist je dat de schil van een peer veel vezels bevat? In dit gerecht hoef je de peer dan ook niet te schillen!

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

⅓ stuk(s)

Courgette

½ tl

Gedroogde oregano

⅓ stuk(s)

Kikkererwten

½ stuk(s)

Peer

37.5 gram

Geitenkaasblokjes

(Bevat Melk (inclusief lactose))

30 gram

Mesclun

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)551 kcal
Energie (kJ)2305 kJ
Vetten19 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers0 g
Vezels13 g
Eiwitten18 g
Zout0 g

Benodigdheden

Deksel
Mes
Pan
Grote pan
Grillpan
Bord

Instructies

Snijd de krieltjes in kwarten
1

Kook 300 ml water per persoon in een pan met deksel. Was de krieltjes grondig en snijd in de lengte in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, 5 minuten en giet daarna af.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de krieltjes, afgedekt, 20 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en bestrooi met peper en zout. Haal de laatste 5 minuten de deksel van de pan.

Snijd de courgette in klakken
3

Snijd ondertussen de courgette in dunne plakken en meng in een saladekom met de oregano, overige olijfolie, peper en zout. Verhit een grillpan op hoog vuur en gril de courgetteplakken 2 - 3 minuten aan elke kant (bak bij weinig tijd alle plakken tegelijk in een koekenpan). Haal de courgette uit de pan en bewaar in de saladekom.

4

Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken en snijd de peer klein. Voeg de kikkererwten, peer, mesclun en geitenkaas toe aan de courgette in de saladekom en breng op smaak met de zwarte balsamicoazijn, peper, zout en eventueel extra vierge olijfolie.

Verdeel de salade en gebakken krieltjes over de borden
5

Verdeel de salade en gebakken krieltjes over de borden.

Tip! Heb je kikkererwten over? Het is erg lekker om hier met seizoensgroenten een stevige soep van te maken die je grof pureert. Snijd de groenten grof, zorg dat de groenten en kikkererwten net onder bouillon staan in een pan met deksel en kook 15 – 20 minuten. Pureer daarna met een staafmixer of blender.