Wij hebben de geitenkaas voor jou alvast in blokjes gesneden. De combinatie van geitenkaas met peer is een klassieker. Wist je dat de schil van een peer veel vezels bevat? In dit gerecht hoef je de peer dan ook niet te schillen!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Krieltjes
⅓ stuk(s)
Courgette
½ tl
Gedroogde oregano
⅓ stuk(s)
Kikkererwten
½ stuk(s)
Peer
37.5 gram
Geitenkaasblokjes
(Bevat Melk (inclusief lactose))
30 gram
Mesclun
1 el
Olijfolie
naar smaak
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Kook 300 ml water per persoon in een pan met deksel. Was de krieltjes grondig en snijd in de lengte in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, 5 minuten en giet daarna af.
Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de krieltjes, afgedekt, 20 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en bestrooi met peper en zout. Haal de laatste 5 minuten de deksel van de pan.
Snijd ondertussen de courgette in dunne plakken en meng in een saladekom met de oregano, overige olijfolie, peper en zout. Verhit een grillpan op hoog vuur en gril de courgetteplakken 2 - 3 minuten aan elke kant (bak bij weinig tijd alle plakken tegelijk in een koekenpan). Haal de courgette uit de pan en bewaar in de saladekom.
Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken en snijd de peer klein. Voeg de kikkererwten, peer, mesclun en geitenkaas toe aan de courgette in de saladekom en breng op smaak met de zwarte balsamicoazijn, peper, zout en eventueel extra vierge olijfolie.
Verdeel de salade en gebakken krieltjes over de borden.
Tip! Heb je kikkererwten over? Het is erg lekker om hier met seizoensgroenten een stevige soep van te maken die je grof pureert. Snijd de groenten grof, zorg dat de groenten en kikkererwten net onder bouillon staan in een pan met deksel en kook 15 – 20 minuten. Pureer daarna met een staafmixer of blender.