Salade van gegrilde courgette, geitenkaas en peer met kikkererwten
Salade van gegrilde courgette, geitenkaas en peer met kikkererwten

Salade van gegrilde courgette, geitenkaas en peer met kikkererwten

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox

Wij hebben de geitenkaas voor jou alvast in blokjes gesneden. De combinatie van geitenkaas met peer is een klassieker. Wist je dat de schil van een peer veel vezels bevat? In dit gerecht hoef je de peer dan ook niet te schillen!

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

250 g

Krieltjes

⅓ unit

Courgette

½ teaspoon

Gedroogde oregano

⅓ unit

Kikkererwten

½ unit

Peer

37.5 g

Geitenkaasblokjes

(Contains Milk)

30 g

Mesclun

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories551 kcal
Energy (kJ)2305 kJ
Fat19 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate70 g
Sugar0 g
Dietary Fiber13 g
Protein18 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Knife
Pan
Large Pan
Grill Pan
Plate

Cooking Steps

Snijd de krieltjes in kwarten
1

Kook 300 ml water per persoon in een pan met deksel. Was de krieltjes grondig en snijd in de lengte in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, 5 minuten en giet daarna af.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de krieltjes, afgedekt, 20 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en bestrooi met peper en zout. Haal de laatste 5 minuten de deksel van de pan.

Snijd de courgette in klakken
3

Snijd ondertussen de courgette in dunne plakken en meng in een saladekom met de oregano, overige olijfolie, peper en zout. Verhit een grillpan op hoog vuur en gril de courgetteplakken 2 - 3 minuten aan elke kant (bak bij weinig tijd alle plakken tegelijk in een koekenpan). Haal de courgette uit de pan en bewaar in de saladekom.

4

Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken en snijd de peer klein. Voeg de kikkererwten, peer, mesclun en geitenkaas toe aan de courgette in de saladekom en breng op smaak met de zwarte balsamicoazijn, peper, zout en eventueel extra vierge olijfolie.

Verdeel de salade en gebakken krieltjes over de borden
5

Verdeel de salade en gebakken krieltjes over de borden.

Tip! Heb je kikkererwten over? Het is erg lekker om hier met seizoensgroenten een stevige soep van te maken die je grof pureert. Snijd de groenten grof, zorg dat de groenten en kikkererwten net onder bouillon staan in een pan met deksel en kook 15 – 20 minuten. Pureer daarna met een staafmixer of blender.