Scandinavische salade met koolvis
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Scandinavische salade met koolvis

Scandinavische salade met koolvis

met lollo biondo, verse dille en gebakken aardappelen

Het visvlees van koolvis is iets zachter dan dat van de meeste witvissoorten. Koolvis heeft bovendien een rijke vissmaak en bevat veel eiwitten, vitamine D, vitamine B en selenium. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Labels:
Familie
Extra groente
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

½ bosje(s)

Radijs

¼ stuk(s)

[Mini-]komkommer

2.5 gram

Verse dille

¼ stuk(s)

Ui

½ head

Lollo biondo

1 stuk(s)

Koolvis

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Plantaardige] roomboter

3 tl

Mosterd

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)550 kcal
Energie (kJ)2301 kJ
Vetten21 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers7 g
Vezels8 g
Eiwitten28 g
Zout2 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Saladekom
Keukenpapier
Koekenpan

Instructies

Aardappelen bakken
1

Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat aardappelen supergezonde energiebronnen zijn? Naast veel vezels en kalium bevatten ze ook veel vitaminen. Zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau, en vitamine C voor een sterke weerstand.

Snijden
2

Snijd de radijs in dunne plakken. Snijd de komkommer in plakjes. Hak de dille grof en snipper de ui. Snijd de lollo biondo fijn.

Salade maken
3

Meng in een saladekom de wittewijnazijn, honing, extra vierge olijfolie en 1/2 tl mosterd per persoon tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Meng vervolgens de radijs, komkommer, ui, lollo biondo en de dille door de dressing.

Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak hem dan in stap 5 mee met de koolvis.

Koolvis insmeren
4

Dep de koolvis droog met keukenpapier. Smeer beide kanten van de koolvis goed in met de overige mosterd – gebruik je handen of een kwastje. Breng op smaak met peper en zout.

Koolvis bakken
5

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de koolvis 5 – 6 minuten rondom krokant, of tot die gaar is. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Meng met de gebakken aardappelen en leg de koolvis met mosterd erop.

Tip: Deze maaltijd zit vol vitaminen en mineralen, bevat weinig zout en calorieën en is dus lekker licht en evenwichtig.