Schelvis is het hoofdingrediënt van welk bekende streetfoodgerecht? (Het juiste antwoord is: Fish & chips)
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
85 gram
Snelkook zilvervliesrijst
35 gram
Gesneden ui
50 gram
Broccoliroosjes
125 gram
Champignons
115 gram
Schelvis met romige champignonmarinade
(Bevat Melk (inclusief lactose), Vis)
100 ml
Visbouillon
½ el
Olijfolie
1 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook voor de rijst.Kook de rijst 10 minuten in een pan met deksel.Bereid de bouillon.Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel.
Bak de gesneden ui en broccoli 3 minuten.Snijd ondertussen de champignons in plakjes. Voeg de champignons en de visbouillon toe aan de hapjespan.Kook, afgedekt, 5 minuten op hoog vuur.
Voeg de schelvis met marinade en 1 el roomboter per persoon toe aan de hapjespan. Stoof, afgedekt, 3 minuten.Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijst over de borden en schep de schelvis, groenten en saus eroverheen.